Top 5 evenimente București | 8 - 14 septembrie 2017

Pentru că am declarat încă de la începutul revistei că este o săptămâna a festivalurilor, fie ele de fotografie, muzică sau film, am ales numărul acesta ca top 5 evenimente să fie un “Top 5 festivaluri”. Am renunțat să introducem aici Balkanik, nu pentru că nu și-ar avea locul, ci pentru că i-am dedicat o pagină întreagă la “Free în București”.

Festivalul George Enescu este în desfășurare. Printre highlight-urile săptămânii 8-14 septembrie: The Mercury Quartet la Sala Radio, Camerata Salzburg la Ateneul Român, Orchestra Filarmonică din München la Sala Palatului, duo Gautier Capucon – violoncel și Frank Braley – pian la Ateneul Român, Royal Philharmonic Orchestra la Sala Palatului, Eine kleine Nachtmusik la Ateneul Român și Filarmonica Della Scala la sala Palatului. Programul complet pe www.festivalenescu.ro.

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation, dedicată muzicianului britanic David Bowie. Programul special va conține următoarele titluri: clasicul Ziggy Stardust And the Spiders from Mars (1973) de D.A. Pennebaker, David Bowie: Five Years (2013) de Francis Whately, David Bowie: The Man Who Stole The World (2016) de Elena Carmen și Billy Simpson, primul documentar-omagiu de după dispariția lui Bowie, și David Bowie: The Last Five Years (2017) de Francis Whately, documentar despre ultimele două albume “The Next Day” și “Blackstar” și despre musicalul de pe Broadway, “Lazarus”.

Bucharest Photo Week 2017 se întâmplă între 11 și 17 septembrie, în mai multe spații din București, fiind în mare parte dedicate și de această dată fotografiei de stradă și celei documentare. Pe lângă expoziții și ateliere, Bucharest Photo Week mai înseamnă și ocazia pentru iubitorii de fotografie de a se întâlni cu unii dintre cei mai populari și talentați fotografi din România și din străinătate.

Între 13 și 17 septembrie 2017 se întâmplă Película - Latin American Film & Experience. Ediția din acest an a festivalului va avea ca personaj principal Mexicul, oferind publicului o varietate de filme și activități legate de această țară. În total, pelicul înseamnă peste 30 de proiecţii, demonstraţii de dansuri, degustări şi expoziţii.

Festivalul Ambasadelor ONE World 2017 va avea loc între 7-10 septembrie 2017 și va aduce la București expoziții, filme, spectacole de world music, dansuri, ateliere și gastronomie. Spațiile festivalului: Grand Hotel du Boulevard, Cinema PRO: world cinema, Parcul Titan, intrarea Liviu Rebreanu. Intrarea este gratuită.