Recenzia pe bune | Vatra

Nu rău, dar scump

În imediata apropiere a parcului Cișmigiu, pe una dintre cele mai folosite străduțe de tranziție din centru orașului, se află un restaurant deschis în anul 2001, pe numele lui Vatra. Decorat în stil transilvănean, cu o terasă destul de generoasă și o cramă în dotare, Vatra e unul dintre restaurantele destul de populate din zonă, lucru datorat și învecinării fericite cu câteva clădiri de birouri, printre care și blocul Universul. Recenzia a necesitat 2 vizite, fiindcă prima dată am intrat invitat de un prieten, la o bere. Și fiindcă nu eram chiar puși la punct cu burdihanele în seara aia, am “lovit” și câte o porție de sarmale. Făcute bine, cu simț de răspundere, o porție sănătoasă și copioasă. Nu cele mai bune sarmale (de restaurant) din viața mea, dar bune. Și scumpe! La 32 lei porția, la unele cârciumi, chiar și centrale, poți mânca fie două feluri, fie chiar un mușchi de vită (prin comparație, aici costă 44 lei o ceafă de porc cu cartofi prăjiți!).

În fine, a doua vizită a fost una programată și a vizat fie un antreu, fie o ciorbă. Am ales variant B, iar comanda a fost o ciorbă de burtă cât se poate de fierbinte. Vine ciorba, miroase bine, gust OK, mai ales după ce o dreg cu smântână și oțet (nu vad nici urmă de gogoșari murați în zeamă). Decentă și ciorba, dar, sincer, am avut ocazia să mănânc mai gustoase la unele cantine studențești sau plimbă-tava. La plecare, ma lovește faptul că pâinea se plătește (o meteahnă de care patronii români nu reușesc să scape), fără măcar să se regăsească în meniu, ca să știi la ce să te aștepți.