Top 5 festivaluri ale toamnei în Brașov

A venit toamna cu nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber în Brașov. Filarmonica, teatrele și Opera încep noile stagiuni în septembrie, sunt și festivaluri diverse la care poți merge, târguri, concerte live sau filme pe care le-ai așteptat tot anul. Am ales pentru tine cinci festivaluri de neratat în această toamnă. Iți povestim despre ele în ordine cronologică.

 

  1. Oktoberfest e deja în desfășurare când tu citești aceste rânduri și mai ține până pe 17 septembrie. Berea, bunătățile culinare diverse, concertele, concursurile cu premii, relaxarea în hamace, distracția de la Luna parc – toate au loc în zona verde a fostului Stadion Municipal din Bartolomeu. De dimineața până seara la ora 23:00 poți merge la festivalul berii. Dacă vei fi cumpătat, distracția va fi garantată.

  1. Stand Up Fest, ediția a V-a, va avea loc în perioada 22-24 septembrie, la Centrul Cultural Reduta. Raul Gheba și Andrei Ciobanu, Toma și Teo, respectiv, Alex Mocanu, Vio și Costel sunt invitații speciali care te vor face să râzi în acest an. În plus, va avea loc și concursul la care cel mai glumeț participant va câștiga premiul de 1000 de euro. Poți cumpăra bilete la festival pe site-ul biletebrasov.ro.

  1. Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „MARILE SERATE MUZICALE”, ediţia a VII-a va avea loc la Centrul Cultural Reduta, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, iar intrarea va fi gratuită. În program sunt concerte de Beethoven, Enescu, Mozart sau Paganini. Concertele vor începe la ora 19.00.

  1. Dracula Film Festival va avea loc între 18 și 22 octombrie, în Brașov. Filmul „Mother!”, în regia lui Darren Aronofsky va fi văzut în avanpremieră la festival, la fel și animația 3D „The Litttle Vampire”. De asemenea, vom vedea filmele din competiția pentru trofeele Dracula, Little Dracula și Vlăduț. Anul acesta tinerii participă din nou în competiția Dracula Digital. Poți afla mai multe pe site-ul draculafilm.ro.

  1. Festivalul de Dramaturgie Contemporană ajuns la cea de-a 28-a ediție va avea loc în perioada 10-19 noiembrie, de data aceasta fiind un eveniment internațional. Publicul din Brașov va vedea în premieră spectacole ale unor trupe de teatru din Franța, Marea Britanie, Ungaria sau Moldova. De asemenea, programul va fi completat de spectacole românești, ale teatrelor din Capitală sau din provincie.

Notează datele în agenda ta de timp liber și hai cu noi la festivaluri în această toamnă.