Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Internațional de Scurt-Metraje „Shared Sight”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Internațional de Scurt-Metraje „Shared Sight” Share Festivalul Internațional de Scurt-Metraje „Shared Sight”


Festivalul Internațional de Scurt-Metraje „Shared Sight” se va desfășura în perioada 22-23 Septembrie 2017 în Cluj-Napoca. Această primă ediție a festivalului va fi găzduită de MATCA Artspace, Colectiva Gazette și Gazette, unde atât pasionații, cât și amatorii de cinematografie vor putea urmări pentru două zile o selecție formată din scurt-metraje din intreaga lume. 

Acest festival a apărut din dorința unor iubitori de cinema de a aduce in plan publicului productii realizate prin metode alternative, de a pune in lumina o nisa mai underground a filmului, avand ca scop acomodarea publicului cu anumite genuri de film care echipa Shared Sight crede ca nu primesc suficienta atentie.
Astfel, festivalul vine cu o selecție eclectică, rigorile impuse procesului de selecție a scurt-metrajelor adresându-se intr-o mare masură calității creative și conceptuale a acestora. Produsul final este o serie de creații independente, dar si semnate de case de productii destul de cunoscute, atat din arii cinematografice frecvent exploatate, cat si din medii mai putin accesibile publicului larg, precum video-art, visuals, found-footage, low budget, animație, performance, hi-tech, etc.

Din sutele de aplicații primite de către echipa Shared Sight în urma unor apeluri adresate realizatorilor de film din intreaga lume, publicul se va putea bucura de o selecție mai restrânsă, care va fi impărțită între cele trei locații ale festivalului. În cadrul festivalului va mai putea fi vizionat un calup de 20 de filme nominalizate pentru premiul juriului, care este reprezentat de catre Monica Sebestyen, Daria Dumitrescu, Horea Avram, Cristian Pascariu, Lucu Chen, Ioana Iacob, Cristian Marculescu, Stefan Baghiu si Raluca Bugnar, care vor desemna cele mai bune 3 filme ale festivalului. Aceste proiectii se vor putea viziona la MATCA artspace pe trei canale de proiectii care se vor derula continuu in timpul orelor de desfasurare a festivalului, dar si in cadrul unei proiectii speciale la Colectiva Gazette, urmand ca pe data de 23 Septembrie sa fie anuntate si proiectoate in toate cele trei locatii filmele castigatoare.

Mai multe detalii despre programul de proiectare, precum și alte informații relevante, puteți găsi accesând pagina https://www.facebook.com/sharedsight/sau evenimentul de pe facebook al festivalului: https://www.facebook.com/events/146093795986552/

Festivalul este sustinut de Tatratea, partenerul principal al evenimentului, si totodata realizat cu sprijinul Cinema Victoria si Casa de Cultura a Studentilor, fiind o productie a unei echipe formate din reprezentanti si colaboratori ale celor trei locatii unde acesta va avea loc.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută