Rețeta săptămânii: Pâine dulce cu arahide

Rețetă oferită de Beneka.

Pâinea caldă și pufoasă are unul dintre cele mai înnebunitoare mirosuri de pe Pământ. Este hipnotizant și îți provoacă foame instant, pe lângă pofta demențială, care îți smintește rațiunea. Dar hai să fim realiști, dacă ar fi să o faci acasă, nu ai mai mânca un dram. Atâta frământare, coacere, făină în toată bucătaria, clar nu sună atractiv. Dar să știi că se poate și mai simplu și nici măcar nu trebuie să frămânți... deloc! Pe lângă faptul că e ușor de făcut, pâinica asta iese din sfera clasicului și în ceea ce privește gustul, pentru că este o pâine dulce, dar care nu e desert și poate fi consumată și de către persoanele sensibile la consumul de gluten. Sună complicat și mai pretențios decât este în realitate, așa că hai, curaj... fă-ți o pâine în casă!


Ingrediente pentru 1 pâine:
200g făină de ovăz (ovăz măcinat)
100g arahide crude
5 ouă
2 banane
4 linguri de ulei
1 vârf de cuțit de sare
1 linguriță bicarbonat

Mod de preparare:
În primul rând separăm ouăle și batem albușul spumă cu un vârf de cuțit de sare. Peste ele adăugăm foarte încet bananele bătute la furculiță, amestecând încet cu o spatulă. Gălbenușurile le amestecăm încet cu ulei, ca la maioneză și la sfârșit le turnăm peste maglavaisul nostru principal. Bicarbonatul îl integrăm în făina de ovăz și o turnăm încet în ploaie peste amestecul fabulos. La final, adăugăm arahidele măcinate și turnăm compoziția într-o formă de chec, îmbrăcată în hartie de copt. Coacem pâinica aproximativ 40 minute la 180 grade C. Poftă mare!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition