Interviu cu Andrei Ciobanu

Andrei vine (iar) la Brașov, la cea de-a V-a ediție Stand Up Fest pentru a ne face să râdă, iar cu această ocazie i-am luat un interviu. Am povestit despre filmul bazat pe cartea sa, „Suge-o, Ramona!”, dar și despre show-ul pe care l-a pregătit pentru festival.


1. Cea mai piratată carte românească are parte și de o ecranizare. La finalul lui august ați filmat la Brașov pentru lungmetrajul „Confessions of a Teenager / Suge-o, Ramona!”. Cum a fost?


Da, Brașovul este unul dintre orașele în care am filmat și am stat acolo în jur de 14 zile. A fost o experiență extraordinară și sperăm că nu i-am deranjat prea mult pe brașoveni, mai ales când am filmat în aer liber și a trebuit să încurcăm circulația.


2. Cristina Iacob semnează regia filmului bazat pe cartea ta. Îi dai sfaturi? Colaborați sau o lași pe ea să-și facă treaba așa cum crede? 


Am colaborat cu Cristina în toate aspectele proiectului și chiar am devenit prieteni buni în ultimii doi ani de când lucrăm împreună. De cele mai multe ori avem aceeași viziune din multe puncte de vedere și astfel, treaba a mers excelent. Cred că împreună facem o echipă foarte bună și sperăm că lucrul acesta se va vedea și din scaunul de cinema.


3. Filmul va respecta întocmai cartea? 


Scenariul filmului respectă întocmai firul narativ al cărții, dar a trebuit să mai facem câteva modificări. Cartea are aproape 500 de pagini, deci dacă ar fi fost 100% ca în carte, probabil ar fi durat vreo 5 ore filmul. (râde)


4. Vă așteptați la același succes pe care l-au avut cele două comedii „#Selfie”, sau poate chiar la un nou record de spectatori? Cristina este încrezătoare?


Sincer, eu nu mă așteptam nici la cărțile mele să aibă un asemenea succes (mai ales că prima se găsește gratis pe net), dar se pare că publicul m-a contrazis cu vârf și îndesat. Și ce mă bucur că au făcut-o (râde). Dar da, îți dai seama că ne-ar plăcea să se bucure de același succes pe care l-au avut „Selfie-urile”.


5. De ce ar trebui să vină la film cei care au citit deja cartea? 


În opinia mea, ar trebui să vină la film în primul rând pentru că vor râde. Iar dacă au citit cartea deja, o să fie și mai interesant pentru ei să observe ce anume am schimbat, ce am scos, ce am adăugat, deci practic ce e nou față de ceea ce știau deja din carte. 


6. Cum stau lucrurile cu cea de-a doua carte, „Suge-o, Andrei!”? Te gândești să scrii un scenariu de film și după aceasta?


Deocamdată vreau să terminăm filmările pentru „Suge-o, Ramona!” și, după aia, vom mai vedea ce ne rezervă viitorul.


7. Hai să povestim puțin și despre radio. Recent, paginademedia.ro a publicat datele de audiențe și a reieșit, din nou, că matinalul „Râzi cu Sergiu și Andrei” este cel mai ascultat din țară. Felicitări! Un mesaj pentru ascultători?


Da, așa e. Mă bucur extrem de mult că românii aleg să-și petreacă primele ore ale dimineții alături de noi și nu pot decât să le mulțumesc din suflet pentru acest lucru.


8. Ce zici? E valabil proverbul „Cine se scoală de dimineață departe ajunge”?


Nu știu dacă a valabil proverbul ăsta, dar ăla cu „cine se scoală de dimineață, cască toată ziua”, sigur este.


9. Pe 22 septembrie vii iar la Brașov, dar de data asta pentru un show de stand up comedy în cadrul festivalului-concurs Stand Up Fest. Ai vreun sfat pentru concurenți? Ce să facă (sau să nu facă) pe scenă?


Cred că singurul sfat pe care aș putea să-l dau concurenților ar fi să nu încerce să păcălească publicul și să fie cât se poate de naturali. 


10. Dar tu, ce vei face pe scenă? Ai un repertoriu nou?


Da, materialul cu care vin la Brașov acum este nou. Și, dat fiind faptul că e primul meu spectacol din acest sezon în afara Bucureștiului, practic la Brașov se va auzi pentru prima oară noul repertoriu. Abia aștept!