Rețeta săptămânii: Salsa

Rețetă oferită de Beneka.

Încă e soare afară, dar cam bate vântul, încă mai visezi la mare, dar deja ploaia e mai rece... e clar, miroase a toamnă! Și miroase bine... gospodinele întârziate mai coc încă vinete, mai pun gogoșari la borcan și roșiile încă se mai coc. Așa că ar fi foarte indicat să mai guști o dată din ele, înainte să devină suc. Sucul are cu totul alt gust, iar roșiile din caserolă știm cu toții că n-au deloc. Îți va fi dor de ele, așa că te invităm să îți iei rămas bun așa cum se cuvine și să te răsfeți din plin cu ultima roșie din grădină, aia mare și frumoasă, pe care nu îți vine să o mănânci, dar în același timp abia aștepți. O reinterpretare a celebrei bruschete, doar că mai pe gustul nostru și de ce nu, poate și pe al tău. Oricum ar fi, merită încercată!


Ingrediente pentru 2 persoane:
1 roșie uriașă de grădină
4 felii de pâine
3-4 căței de usturoi
1 linguriță cimbru
2 lingurițe ulei de măsline
1 linguriță pastă de chili
sare
piper

Mod de preparare:
Prăjim pâinea și decupăm cu grijă bruschețele arătoase. Zdrobim sănătos usturoiul, old school cu măciuca de lemn a bunicii, nu cu presa, că se duce toată aroma pe apa Sâmbetii. Roșia uriașă o spălăm și o tăiem cubulețe mici și aproape la fel de drăgălașe ca bruschetele. O amestecăm cu usturoiul si o condimentăm cu toate mirodeniile pregătite la îndemână. Intensitatea iuțelii o dăm din piper și pasta de chilli. O lăsăm să se răsfețe în arome cam 15 minute, după care o așezăm frumos pe bruschete, facem o poză pentru lauda de seară și apoi o savurăm pe îndelete, ca un ultim răsfăț al verii. Poftă mare, cu savoare!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition