Chestionar de #Brașov cu Gabriel Gherghe

A câștigat „Stand-up Fest” 2014 și de atunci îi face pe români să râdă. A fost și la iUmor, unde a avut iar succes. Brașovenii l-au mai văzut prezentând Dracula Film Festival tot cu umorul lui caracteristic. Acum se află într-un turneu de Stand Up Comedy în UK, iar printre spectacole și-a făcut timp să răspundă la întrebările chestionarului.

Ce îți place cel mai mult la Brașov?

M-aţi nimerit la fix cu acest formular, Braşovul este printre oraşele mele de suflet din ţară. Fiind comediant cel mai mult apreciez publicul de stand-up din Braşov, cred că este al doilea oraş din ţară după Bucureşti ca frecvenţă de spectacole şi ca deschidere a oamenilor faţă de acest gen de umor.

Îmi place foarte mult şi îmbinarea de vechi cu nou şi a naturii cu urbanul.

Recomandă 3 locuri pe care turiștii să le viziteze în Brașov.

Nu am aptitudini de ghid turistic dar cu drag le pot spune că o plimbare fără un scop anume prin centrul vechi, prin Şcheii Braşovului sau pe Tâmpa le va da posibilitatea să descopere multe privelişti şi locuri demne de amintiri frumoase.

Unde bei cea mai bună cafea?

Am băut cafea şi mi-a plăcut la Cafeteca, Festival ’39 şi Dei Frati. Nu e neapărat un top, dar au cafea bună.

Unde mănânci cel mai bine și ce?

Apetitul meu gastronomic este variat şi impulsiv deci şi nominalizările mele sunt destul de diferite: Dei Frati (italienesc), Sergiana (tradiţional românesc deşi aş spune generic jumări!), Festival ’39, La Ceaun şi nu în ultimul rând Deane’s Pub.

La ce festival ai vrea să mergi anul acesta în Brașov?

Am fost plecat în vacanţă şi nu am prins Stand-up Fest, festivalul meu de suflet, dar mă bucur nespus că voi fi prezent la Dracula Film Festival, m-am îndrăgostit de serile de scurt metraje!

Care este locul preferat outdoor din Brașov?

50% din mine adoră natura şi plimbările prin pădure, mi-a plăcut foarte mult de fiecare dată când am făcut o tură cu atv-ul prin pădurile din zona Poiana Braşov.

Când ți se face dor de Brașov?

Sunt mulţi stimuli care îmi stârnesc dorul de Braşov. La mine e mai degrabă, când mi se face dor de Braşov, mă duc în vizită, să văd ce mai face.

De ce e fain să locuiești în Brașov?

Nu am locuit pe termen lung dar cred că este unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară cu un mix foarte atrăgător care îţi oferă o calitate bună a vieţii. Altfel nu am mai fugi toţi să-l vizităm aşa des.

Ce nu îți place la Brașov?

Aici nu am nimic la îndemână, întrucât rămân mereu cu frumosul şi nici nu am avut experienţe negative care să mă marcheze. Probleme specific României sunt cu siguranţă şi în Braşov dar asta e altă discuţie. Mi-am amintit ceva, mulţi taximetrişti care refuză curse mai scurte deşi de multe ori nu ai cum să faci o cursă foarte lungă.

De ce să venim la Dracula Film Festival în octombrie?

În primul rând e un eveniment proaspăt, cu tineri, cu premiere, făcut cu drag şi cu efort şi muncă din partea multor voluntari care îşi sacrifică din timpul lor pentru #Braşov. Eu am fost impresionat de serile de scurt metraje, e o experienţă pe care o recomand din tot sufletul!