Ce ne place si ce nu ne place în Galați, Brăila și Focșani

    CE NE PLACE

  Galați:

   1.Felicit contribuabilii locali care au protestat recent pe o importantă porțiune de drum din județul Galați – e vorba despre DN 24D – vizavi de indolența autorităților care, indiferent de formațiunea sau coaliția de guvernare, ignoră din 1990 încoace segmentul Vânători – Cuca – Băleni, poate cea mai bombardată șosea din regiune. Deși pare un clișeu, numai așa se pot îndrepta lucrurile. Like pentru luarea de atitudine!
   2.Sportul gălățean are motiv de petrecere în plin sezon competițional, echipa de fotbal a suporterilor, SC Oțelul, reușind o captură istorică: palmaresul, deci și trofeele câștigate în 2011, a fost preluat de clubul care devine astfel continuatorul legitim al Campioanei
României de acum șase ani. O surpriză este și faptul că persoana care a soluționat această ecuație rămâne în anonimat, păstrând o necesară decență.
   3.Ai fost prezentă la SkirtBike Galați, ediția a II-a? Bravo, peste 200 de doamne din oraș au pedalat pentru a mai schimba imaginea de așezare ușor misogină. Aș, scopul a fost altul, firește, concluzia fiind personală și de neconsimțit. Poate și de aceea nu m-am
deplasat în aria străbătută de frumoasele lui Porto Franco: am rămas acasă, ca să mă uit la meci...

     Brăila:

  4.Teatrul Maria Filotti, clădire-monument de arhitectură înscrisă în patrimoniul cultural
național, poate fi vizitat acum on-line în condiții de excepție. Adresa pentru accesarea acestui tur virtual este: http://360mm.ro/filotti/tur.html. Împărțit în 22 de subsecvențe, filmul a fost realizat de o societate din Baia Mare și a costat aproximativ 1.800 de lei.

    Focșani:

   5.Extinderea rețelei de wireless din municipiul Focșani, încă trei zone din oraș bucurându-se de această facilitate, este eligibilă pentru un mare like. WhatsApp-ul va funcționa fără probleme și pentru domnii onorabili care vor rămâne peste program la o
bere, cu băieții. Cu toate că nu și-ar fi dorit.

          CE NU NE PLACE

   Galați:

   1.A reînceput școala, iar încărcătura momentului se resimte doar dacă ai copil în dotare. În caz că nu, rămâi un fin observator neutru, iar dacă întâmplător locuiești și lângă o unitate școlară îmi vei da dreptate: politicienii, indiferent de culoare, n-au ce căuta la deschiderea anului școlar decât în calitatea de părinte. Care e foarte puțin oficială, ca să mă exprim anormal. La Galați au fost și anul acesta. Mulți.
  2.Când a fost lansată public ideea de a licita locurile de parcare din Galați, m-am grăbit să aplaud scoaterea din anonimat a unui subiect spinos pentru posesorii de autoturism. Recent, însă, mi-au căzut ochii pe o statistică gri, aceea conform căreia este imposibil să parcăm cu toții fără a risca șicane din partea riveranilor. Prin urmare, vopsim căruța pentru a merge la târg, dar nu găsim potcoave de cai.
  3.Un mare minus al traficului urban este lipsa semaforului sau a unui sens giratoriu la ieșirea dinspre zona de Trecere Bac (până la podul peste Dunăre vor mai trece ani, poate zeci), colț cu bulevardul gâtuit al Falezei Superioare. Îți trebuie răbdare, dexteritate, noroc și o aliniere perfectă a planetelor ca să nu te ciocnești de vreun cetățean care vine spre Sala Siderurgistul sau din sens opus.

    Brăila:

  4.Apel la brăileanul de rând, și nu mă refer la cei care își plătesc constant taxele și impozitele, ci la domnii care s-au uitat îndelung la filmele cu ninja și alte personaje epice. Mai schimbați și voi meniul, aproape că nu există lună lăsată de la Dumnezeu să nu ne lovim (era să scriu tăiem) într-o știre provocată de sabie! Mă distrează jurnaliștii care titrează după o asemenea nenorocire „Răfuială în stil mafiot”. Serios? Cu sabia și nunceagul?

   Focșani:

  5.Flagelul este întâlnit și în județele Galați și Brăila, dar în Vrancea ies cu minus la controlul autorizației de securitate la incendiu fix 91 de unități de învățământ. Școli și grădinițe, adică. Un record trist pentru acest colț de țară, o problemă pe care nimeni nu pare hotărât s-o treacă în agendă și, la un moment dat, s-o bifeze.