Hai în oraș

27 Septembrie/ Opera Națională Română Iași

Indiile galante - „În acest peisaj frământat al vieții, în care invidia, frustrarea, resentimentul alcătuiesc regula, o operă barocă necunoscută nu face decât să ne bucure. În primul rând muzica lui Rameau este frumoasă, sinceră, pură. Ascultând-o ai impresia că respiri aerul de superioară, detașată, olimpiană indiferență față de mizeriile clipei. Subiectul e dragostea, sau mai precis căutarea ei în diverse locuri exotice, pe țărmuri imaginare, unde nu există frustrare, ură și niciunul din sentimentele negative cu care ne confruntăm zilnic.”, Andrei Șerban.

29 Septembrie – 1 Octombrie/ Palatul Culturii

La Iași va fi cel mai mare festival de vinuri și gastronomie din România. Organizat de OSR 2011 (Organizația Somelierilor din România 2011) și intitulat „Vin la Cultură”, evenimentul se bucură de o participare record, peste 50 de crame din Italia, Republica Moldova și România confirmându-și deja prezența. Pe lângă cele aproximativ 400 de vinuri (plus câteva spumante și distilate) care vor putea fi degustate cu acest prilej, la festival vor mai fi organizate „master-class-uri” cu produsele expozanților, demonstrații de gătit ale unor chef-bucătari cunoscuți, cu degustare de produse și asociere cu vin, expoziții de pictură cu vin, realizare „live” de mozaicuri și vitralii, lansări de carte.

30 Septembrie/ Folkul prinde viață

Emeric Imre împreună cu Jimi El Laco au decis să susțină activitățile Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași! Astfel, la ora 20:00, ne vedem la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, unde cei doi artiști ne vor bucura cu multe momente amuzante și ne vor face seara mai frumoasă! Fondurile colectate din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru dotarea cu tehnică medicală a echipajelor de intervenție rapidă din cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași. Prețul biletului este de 30 RON/ persoană.

30 Septembrie/ Selfie Autonom

Selfie Automaton vorbește despre mecanisme și rolul individual în alcătuirea și funcţionarea acestora. Alcătuirea vine din trei direcţii – a arhitecturii, a lumii spectacolului și a artei – și funcţionează în jurul unui nucleu comun, automatele mecanice. Obiecte bizare și comice, acestea sunt pretext și modalitate de comunicare între autori și public. Teatrul Luceafărul te așteaptă de la ora 18:30.

30 Septembrie/ Festivalul umbrelelor

Se întâmplă pe Strada Lăpușneanu, între Cinema Republica și Cinema Tineretului. Te așteaptă: Ansamblul Coconițe & Ateneu Tătărași - Dansuri multiculturale, Grupul vocal Murmur de Șipote,
Trupa de teatru a Caminului Cultural Sipote, Dansuri populare românești, Street dance - Trupa Hometown Dance, Ateliere de creație pentru copii și adulți - Happy Life Center, Prezentare de costume „La belle epoque”, Teatrul Lux Art Iaşi - Parada personajelor din basme românești 
Spectacole pentru copii „Capra cu trei iezi" şi „Biță, Diță şi cu Liță nu mai papă azi cărniță", regie Ina Paladi, „Căsuța cu povești"- Ateliere de creație 3D ceramic și multe alte suprize.

30 Septembrie/ Times

King of the Hills - un battle MC ce va decerna regele battle-urilor de pe cele 7 coline. La acest eveniment concurenții vor lupta, în versuri, pentru premiul ce va consta într-o înregistrare gratuită la studioul Prodart Media, o sticlă de Jagermeister și 100 lei. Show-ul va fi deschis de către Quasar Dance, MC Epic și Ursu iar în juriu va fi Bestia, fratele său Afro și Nuțu. Intrarea va fi de 20 lei, din care 10 lei bon de consumație.

1 Octombrie/ Vița de Vie

Vița de Vie cântă pentru bobocii Universității Alexandru Ioan Cuza Duminică, 1 octombrie, începând cu orele 19:30 pe Esplanada corpului B. Intrarea este liberă. Primele zile de studenție sunt pline de emoție dar și de neprevăzut. Bun venit la UAIC este un eveniment special creat pentru studenții de anul I. Timp de 3 zile încercăm să îi facem să se simtă ca acasă: le oferim mapa de Bun venit, le găsim un mentor printre studenții mai mari, îi așteptăm la Festivitatea de Deschidere, le arătăm cum își pot petrece timpul liber sau cum se pot angaja, le prezentăm Muzeul Univerisității sau Biblioteca Centrală Universitară și îi invităm la concertul de Bun venit.

6 Octombrie/ Say it now

Spectacolul e rezultatul întâlnirii a două contexte culturale diferite, cel român și cel norvegian; în urma proiectului, un număr de 28 tineri provenind din medii sociale diferite au fost direct implicați în cinci ateliere de creație, un spațiu creativ de reflecție și expresie dedicată tinerilor, folosind mijloacele specifice artei teatrale (crearea de povești și explorarea lor prin intermediul diferitelor limbaje, cum sunt mișcarea scenică și arta video). Aceștia au dezvoltat împreună cu regizorul și trei dintre actorii teatrului o serie de povești proprii, exploatate ulterior pe scenă de regizor și un dramaturg, care abordează chestiuni importante precum toleranță și excludere, abandon, violență și altele. Va fi la Teatrul Luceafărul de la ora 19:00.