Toamnă autentică | Alexandra Maftei

Într-un oraș universitar, energic și plin de culoare ca Iașul, toamna înseamnă un nou început, nicidecum resemnare în fața zilelor din ce în ce mai scurte. Se scriu noi povești, se cântă noi refrenuri și se fac planuri pentru noi zile cu soare. Ne bucurăm de priviri curioase și zâmbete de studenți încă timizi, voci ce vor umple orașul de zumzet și voie bună. Și nu, nu rezistăm tentației de a nu ne gândi cu entuziasm că o mare parte din ei – și nu numai – vor trasa linii proaspete pe cerul Hangariadei, în următorul Florar, într-o ediție sub semnul spectacolului aviatic și al experiențelor memorabile. Vom vorbi despre zbor, fericire si oamenii care dau culoare acestui oraș astfel încât să fim mereu într-o conexiune armonioasă.

Poate că n-ar fi rău să profităm de aerul proaspăt adus de ei pentru a ieși puțin din zona noastră de confort. Ne-ar prinde bine, probabil, o sală nouă de sport, un traseu diferit cu bicicleta, oameni și locuri mai puțin convenționale, rezoluții îndrâznețe, mai puține lucruri de cumpărat și mai multe amintiri de păstrat.

Să ne bucurăm, așadar, să schimbăm obieciuri vechi cu provocări autentice și să punem la cale zile și nopți de toamnă de neuitat!