Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting Share Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting


Ce înseamnă “trainspotting”? Înseamnă să ai o pasiune pentru trenuri şi să mergi în gară, să stai să le urmăreşti cum vin, cum rămân, cum pleacă… Să aștepți momentul potrivit să le fotografiezi, să asculţi glasul roţilor de tren, zgomotul motoarelor de tracţiune, că sunt diesel sau electrice, ventilaţia locomotivelor electrice.

Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting

Ba chiar mai mult de atât:

Satisfacţia ca trainspotter vine de la sine. Mecanicii, care, zâmbind, se bucură că mai sunt tineri care au pasiune pentru trenuri, care vor şi ei la rândul lor să devină mecanici de locomotivă. Mecanici care,  văzând un pasionat, doi, salută frumos din goarna locomotivei, mecanici care îţi explică cum se conduce o locomotivă, care te îndrumă să alegi drumul corect spre a deveni “Cel mai bun mecanic de locomotivă”.

Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting

Ca trainspotter, după vreo 5 luni de zile şi îndrumat de alţi pasionaţi începi să înveţi pe de rost mersul trenurilor din gara unde activezi, chiar şi numerele de parc ale locomotivelor.

Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting

În Gara Bacău mereu ai câte ceva nou de văzut, o locomotivă vopsită recent, un marfar din Constanţa sau de pe Valea Prahovei, pasageri care cu răbdare aşteaptă trenul cu care vor călători. Chiar şi dacă acesta are întârziere… oamenii aşteaptă, pur şi simplu aşteaptă.

Mihai Vegheș: Ce inseamnă trainspotting

Ca trainspotter, pe lângă trenuri am văzut şi iubire adevărată, săruturi de bucurie, de revedere sau de rămas-bun, emoţii şi lacrimi scurse prin a spune “te iubesc” sau “deja mi-e dor de ţine”…

Dacă ti-am stârnit interesul pentru trainspotter, da-mi un mesaj pe Facebook si te initiez.

 

Mihai Vegheș, 17 ani

Pasionat de CFR Călători, CEO la TheTigerBeast şi Gamer la SasNet Gaming

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută