CITY LIFE: 29 septembrie - 5 octombrie 2017

Vineri începe cea de-a 12-a ediție Anim’est, prilej bun de a ieși din casă pentru filme de animație noi nouțe și petreceri cărora li s-a dus vestea. Goran Bregović revine la București, pentru un concert la Arenele Romane. Creionetica creează puntea între activiști și designeri printr-o expoziție de afișe activiste, care ar trebui să intereseze societatea civilă. La Clejani e bairam cu muzică autentică. Se întâmplă Docuart și eXplore Festival. Sunt multe premiere în teatre. La MNAC se întâmplă multe evenimente de pus pe agenda. Nu ne plictisim nici săptămâna aceasta!

Anim’est cu benzi desenate

Ediția cu numărul 12, ce va avea loc între 29 septembrie și 8 octombrie, la București, vine cu o temă specială: The Comics Edition, celebrând una dintre cele mai semnificative și constante surse de inspirație pentru filmul de animație, benzile desenate. Invitatul special al festivalului anul acesta, și cel care semnează vizualul ediției Anim’est 2017, este canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciați artiști creatori de benzi desenate.

Unde? Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Expirat Halele Carol și Apollo111.

3 evenimente din care să alegi ce ți se potrivește!

1. Histoire spirituelle de la danse - David Wahl

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 19.30, performance-ul Histoire spirituelle de la danse, o causerie concepută și interpretată de David Wahl, în mansarda MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8).

2. Art Factory 2017

Aflat la a treia ediție, festivalul de artă contemporană Art Factory revine anul acesta în București, în cadrul Uzinelor FAUR, în perioada 5-8 Octombrie. Un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană.

3. Masterclass Vlad Druck: Poligon Cinematografic

Docuart Fest 6 încheie culminantul șir al dezbaterilor culturale cu o analiză a Cinematografiei culturale. Discuția se axează pe influența semioticilor „celor 6 arte” asupra Limbajului și Structurii „celei de-a 7-a Artă”. Pe 1 octombrie, la 11,30, la Cinema Muzeul Țăranului.