Moda în bucătărie | Victor Calamanciuc

Indiferent dacă suntem sau nu poasionați de trenduri sau mari designer, ținem cont de ce „se poartă”. Poate fi ciudat însă de la cel mai nou telefon pe care îl vedem la vecinul de birou și ni-l dorim până la ce activități noi facem și ni se potrivesc, tindem să fim mai mereu „în pas cu moda”… altora.

Cum e în bucătărie? Aici nu e vorba de cum se îmbracă bucătarii. În schimb, în bucătărie ca şi în marile case de modă din Paris sau Italia, există trenduri, culori care sunt la modă sau texturi care sunt la mare căutare. Pe scurt, ingrediente ce sunt considerate a fi în trend. Așadar, un bucătar care se respectă, pe lângă faptul că trebuie să fie atent la gusturi şi la ingrediente, trebuie să ţină neapărat cont şi de „ce se poartă” în momentul respectiv. În domeniul acesta ca şi la haine unde trendul este dat de marii designeri şi case de modă, sunt oameni şi bucătării care dictează ce e bun şi ce nu e ok să „porţi” în farfurie.

Dacă v-am făcut curioşi şi vreți să fiți în pas cu bucătăria anul acesta, să ştiți că se poartă gustările sănătoase, aromele persane, desertul ca mic dejun şi… culoarea mov.