Fotografii cu Brașovul expuse în foyer-ul Operei Brașov

Pe toată perioada Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017, în foyer-ul Operei Brașov, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze expoziția de fotografie de arhitectură intitulată Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban a arhitectului, fotografului, scriitorului şi artistului vizual Teofil Mihăilescu, profesor la Universitatea „Transilvania” din Braşov. Expoziția poartă numele monografiei în imagini a Braşovului lansată de Teofil Mihăilescu în 2015 la Braşov şi, ulterior, la Saloanele de Carte de la Paris şi Torino. Montarea expozitiei de la Braşov este atipică, inaugurând o serie de evenimente similare viitoare, fotografiile fiind expuse în foyer-ul Operei braşovene pe o parte din decorurile realizate pentru opera Carmen de G. Bizet.

„Expoziţia reuneşte lucrări fotografice emblematice având ca subiect Braşovul, invitând la descoperirea sa, a arhitecturii şi atmosferei sale, pentru a-l purta în suflet pentru totdeauna așa cum se-ntâmplă cu o ființă dragă fără de care nu putem trăi. În acest sens, fotografiile personifică Braşovul, într-un concept ce îl prezintă aidoma unei fiinţe care este ceva pentru a fi imediat altceva şi totuşi, oricât s-ar transforma, rămâne aceeaşi”, afirmă Teofil Mihăilescu, autorul expoziției.

Vernisajul va avea loc în data de 4 octombrie 2017 cu ocazia concertului „Maria Tănase & Edith Piaf – O prietenie muzicală” susţinut de către Alexandra Fits (Universitatea „Transilvania” din Braşov, Facultatea de Muzică) şi Kamerata Kronstadt sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, ambele întâmplări artistice potenţându-se reciproc într-un eveniment cultural de referinţă.