Recenzie pe bune | Les Saveurs Du Bistrot

Din categoria Tips &Trips, vă prezentăm Les Saveurs Du Bistrot, Lyon!

Bistroul la el acasă

În mod cert, Lyonul este unul dintre cele mai vii orașe din Franța momentului, și nu (doar) datorită celebrei echipe de fotbal (Olympique Lyonnais, multiplă campioană în Hexagon).

Așezat într-un loc preferat de zei, la confluența a două râuri importante (Rhône și Saône), Lyonul este al treilea oraș, ca mărime, al Franței și unul dintre epicentrele culturale și culinare ale țării. De altfel, Curnosky (Maurice Edmond Sailland, pe numele adevărat), unul dintre cei mai celebri critici culinari ai secolului 20, declara cu mâna pe inimă că Lyonul este, indicutabil, capitala culinară a lumii.

Un alt nume mare al bucătăriei locale este legendarul chef Paul Bocuse, inventatorul așa numitei Nouvelle Cuisine, cel al cărui nume a fost dat unui institut gastronomic cu impact planetar, dar și celebrei piețe Les Halles din Lyon, un alt punct de atracție al orașului, locul în care oamenii se adună duminica pentru a se delecta cu vinuri și stridii.

Peste râu de superba clădire a Primăriei, în apropiere de Parc de la Tête d’Or, se află restaurantul Les Saveurs Du Bistrot, păstorit de maestrul Eric Hubert, fost pe la Ritz și Le Relais Louis XIII, două temple ale gastronomiei franceze. Bucătăria e mixtă, dar cu accente tipice ale zonei, cu pește, brânzeturi și vită în prim plan. Serviciul este impecabil iar prețurile sunt medii spre mari – 40-50 de euro pentru o pereche, fără vin sau tării. Recomandare personal – tartare de boeuf charolais coupé au couteau a la Thaï.  

Les Saveurs Du Bistrot se află la adresa 10 rue du Professeur Weill, 69006 Lyon, într-o zonă plină de restaurante de clasă.

Rezervările se fac exclusiv prin telefon, iar cea mai apropiată parcare este Brotteaux, aflată la 3 minute distanță, în apropierea stației de metrou Masséna.