Iren Timofi , singura femeie membră a grupului Seven Chefs

Vine ziua cea mare și îți dorești ca mâncarea nu doar să fi e delicioasă, ci să te reprezinte? Seven chefs organizează atât evenimente de anvergură medie cât  și mare. Ai o afacere în domeniul culinar și ai nevoie de ajutor pentru dezvoltarea acesteia? Cei de la Seven Chefs îți pot trimite un consultant din Echipa de Executive Chef care te va ajuta să îți pui în valoare afacerea. S-au cunoscut la un curs de perfecționare culinară, iar după o perioadă de testing, au bătut palma și au deschis o afacere de succes în mai multe orașe precum: București, Sighișoara, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Curtea de Argeș, dar și în Galați. Dacă îți plac dish-urile de cinci stele din bucătării variate precum cea mediteraneană, cea românească, cea spaniolă, și cea ungurească vei gasi : de la sărmăluțele gătite ca la mama acasă la specialitățile din pește și fructe de mare prezente în restaurantele de succes, de la tradiționalul borș ucrainean la nelipsitele tapas. Cei de la Seven Chef garantează produse de calitate superioară care îți vor delecta papilele gustative. Cei șapte bucătari sunt: Răzvan Dan Savu, Dan Prodea, Doru Margineanu Coca, Iren Timofi , Răzvan Ebinca și Alessandro Corradi.

Timofi  Iren este chef în cadrul Hotelului Restaurant Plaza din Târgu-Mureș și membră a grupului 7 Chefs. Născută în Lupeni, județul Hunedoara, Iren își face debutul în lumea culinară la începutul anilor 2000, în 2002 mai exact, la restaurantul Tivoli din Sovata.

Când ați știut că vreți să fi ți bucătar? Când eram copil mă atrăgea bucătăria, fi indcă în familia noastră au mai fost bucătari și m-a pasionat din copilărie această meserie.


Puteți să împărtășiți rețeta preferată?
Asemeni colegilor mei, nu pot spune că  am o anumită rețetă favorită, dar dacă ar fi  să aleg între ele, cel mai mult îmi plac rețetele tradiționale ardelenești. De exemplu mușchiuleț împletit regal, asezonat cu o cremă de cartofi , sos demi-glace și având orez sălbatic drept garnitură.


Ca și restaurant preferat, unde preferați să mâncați?
Din nou, nu pot spune că am doar un restaurant preferat, însă la „Basa Fogado” din Borzonț, județul Harghita îmi face plăcere să mănânc de fi ecare dată când ajung prin acea parte a țării.


Care este felul de mâncare preferat?
Mâncarea mea preferată este Antricot de vită cu sos vânătoresc și găluște cu unt, iar desertul favorit este „Vargabeles”.