Alina Alexa | Less is more

Am program de toamnă: strâng mere, beau must și număr fruze galbene… Și mă enervez că iar nu îmi mai încap hainele în dulap. Mai ales astea groase. Am tot felul de metode de „avut mai puține lucruri”.

Citesc bloguri despre minimalism, dau ce nu-mi mai trebuie, împachetez totul după metode japoneze… Și totuși, am prea multe! Acum am găsit alte soiuri de provocări: nu cumpăra o săptămână (sau o lună!) nimic sau garderoba-capsulă de 33 de haine pentru 3 luni.

Am citit că o mare parte a vieții noastre o îngropăm în lucruri, pe care le depozităm, le mutăm prin casă, ne împiedicăm de ele sau pur și simplu nu ne plac după ce le-am cumpărat. Sunt de acord că cel mai „eco și sănătos” este să ne cheltuim banii pe experiențe, pe călătorii, pe activități. Pe a face, a simți, a experimenta. A trăi.

Banii pe care îi dău uneori așa de simplu din mână reprezintă timpul pe care îl petrecem câștigându-i. Timp departe de prieteni, familie sau de alte lucruri care ne fac mai multă plăcere decât statul la birou sau alergatul prin oraș, după caz. Eu zic că ar fi bine ca toamna asta să investim banii în petrecut timp și nu în acumulat lucruri. Accepți?

Un articol de Alina Alexa. Alege calea spre bine - psihoterapie și dezvoltare personală.