Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ce ne place – Ce nu ne place

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ne place – Ce nu ne place Share Ce ne place – Ce nu ne place


CE NE PLACE

  Galați:

   1. Nu mi-e greu să laud, dar urăsc să scotocesc și să întreb prietenii pentru a afla lucrurile pozitive din urbea în care transpir. Îmi place să fiu luat prin surprindere, dar… Prin urmare, mă bucur că pot aprecia public acțiunea clubului United Galați, grupare care a selecționat mici handbaliste din oraș într-un cadru de festival la Parcul Viva. Mai mult decât atât, la finalul operațiunii au fost strânse și ultimele bucăți de hârtie. A rămas lună!

   2. Inaugurarea primului centru de permanență medicală, investiție cifrată la mai bine de 200.000 de lei, poate fi considerat unul dintre succesele considerabile din mandatul primarului Ionuț Pucheanu. Centrul este situat pe Drumul Viilor nr. 14, bloc J4, și are ca scop primordial degrevarea secției UPU Galați, punct medical care oricum arată altfel decât perioada de „Kosovo” a Spitalului Județean. 

   3. Gălățenii și-au arătat încă o dată sensibilitatea alergând într-un semimaraton pentru o cauză nobilă. Mai mult decât atât, au și colectat o sumă impresionantă, aproape 30.000 de lei, bani care vor fi utilizați în lupta copiilor cu autismul. Jos pălăria pentru asemenea oameni, însă aș avea o precizare pentru jurnaliștii care au scris despre eveniment: s-a alergat împotriva autismului, nu pentru autism, e chestie de nuanță

     Brăila:

  4. Cele mai recente declarații ale edilului-șef al Brăilei, Marian Dragomir, relevă faptul că administrația brăileană își dorește mai mult înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Brăila – Galați, o primă etapă greoaie în sensul unei înfrățiri a celor două comunități rivale fără motiv. Like pentru atitudine și îmi doresc să fie contagioasă, n-are rost să fim martorii unor mici războaie pe care manualul de istorie le ignoră.

    Focșani:

   5. Consumatorii presei vrâncene cunosc povestea lui Marian Godină de Focșani, Bogdan Tăicuțu, polițist la Investigații Criminale, devenit celebru după nenorocirea de la Colectiv. El își îndruma atunci fiul, pe Facebook, să părească țara, pentru ca acum, la aproape doi ani de la tragedia care a marcat întreaga țară, să acuze pe aceeași rețea de socializare drumul greșit pe care alunecă societatea autohtonă. Bravo lui, merită încurajat, avem nevoie de alți oameni în uniformă ca Tăicuțu și ca Godină!

          CE NU NE PLACE

   Galați:

   1. Un nor de fum roșiatic a apărut dinspre combinatul siderurgic Arcelor Mittal și s-a îndreptat lent spre Galați. Dacă ai fost acasă în acea perioadă, știi la ce mă refer. Platforma din vestul municipiului n-a mai dat multe semne de viață în ultimii ani, iar copacii au început să înflorească la timp sau măcar să înflorească. Acum, însă, cel mai mult deranjează lipsa de comunicare, absența acelei declarații care să ne asigure că rămânem departe de episoade gen Cernobâl. 

  2. Am fost recent în Piața Centrală a orașului fără să țin cont de pregătirile pentru Târgul de Toamnă. Îmi era poftă de pastramă, nimic mai mult, și mi-am potolit cu vârf și îndesat pornirile de oponent al vegetarienilor. Piața, dacă tot am atins subiectul, lasă de dorit din multe puncte de vedere, iar cel mai mult deranjează mirosul de carne ajunsă la limita comestibilului. Sanepidul, Direcția Sanitar-Veterinară sau cum vi se spune, sunteți pe recepție? 

  3. Bălării, prea multe bălării, iar despre această poveste am mai scris în pagina de Like / Dislike. Cu toate că responsabilii serviciului Gospodărire Urbană acuză lipsa de personal, subsemnatul, ca ființă a cetății, așteaptă măsuri sau alte argumente. Sunt destui beneficiari ai așa-zisului venit minim garantat care ar putea pune mâna pe instrumentele de ras, tuns și frezat spațiul încă verde.

    Brăila:

  4. Cetățenii de rând se plâng de prezența unor efective numeroase de țânțari-tigru în Brăila, specie de insecte mult mai periculoasă decât țânțarul banal. Pare greu de crezut pentru un cititor din altă regiune a României, dar zburătoarele își pot face de cap, dacă nu sunt stârpite, chiar până în pragul iernii.

 

   Focșani:

  5. La rubrica Dislike se remarcă un alt om al legii, bănuiesc că așa li se zice și celor care nu mai au dreptul de a îmbrăca haina de polițist. Un vrâncean care a activat în cadrul Ministerului de Interne este judecat pentru fapte de corupție și se află în arest la domiciliu. În ciuda contextului prezentat, inculpatul a cerut în instanță (și a fost servit) încuviințarea de a fi prezent la un spectacol întâmplat în aer liber. Minunat, incredibil! 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută