Rețeta săptămânii: Orez cu midii

Rețetă oferită de Beneka.

De multe ori ni se face poftă de fructe de mare, atât de tare, că nici nu mai știi dacă ți-e mai poftă de fructe sau de marea în sine. Problema majoră la fructele astea, e că te ustură la buzunar, de ți se taie pofta. Și mai au ele o problemă, care de fapt e și a noastră: nu știm cum să le gătim. Ba se opăresc, ba nu se opăresc, ba se trag în unt, ba nu se mai trag nicăieri, că nici nu mai știi din care parte să abordezi tigaia. Și dacă totuși reușești cumva să le aduni în farfurie, fără să dai foc bucătăriei, când le flambezi ca la carte, dar fără strop de habar cum se face, constați cu stupoare că nici măcar nu ești fan. Îți propunem o rețetă ușor de gătit, care nu te obligă să îți amâni plata la gaz, până luna viitoare, care e posibil să îți și reușească și mai știi, poate chiar să îți placă.


Ingrediente pentru 2 porții:
- 600g orez fiert și spălat cu apă rece
- 100g carne de midii
- 7 căței de usturoi
- 10g unt
- 1 lingură ulei de susan
- 50 ml sos de soia
- sare, piper după gust


Preparare:

Tocăm usturoiul mărunt mărunțel și îl perpelim cam 1 minut într-o tigaie în care am topit untul. Băgăm în scenă apoi și scoicile, călare peste usturoi și le mai lăsăm încă 1 minut. Urmează apoi orezul, condimentele, iar la sfârșit sosul de soia, care poate fi mai în cantitate mai mică sau mai mare, în funcție de preferințe. Dacă se pune mai mult, trebuie să avem grijă la sare. Tot procesul nu ar trebui să dureze mai mult de maxim 5 minute (exceptând fiertul orezului, care știm cu toții că îți ia jumate de zi și sacrifică un fund de oală negreșit). Transportăm apoi totul pe o farfurie și savurăm cu încredere cu bețișoare chinezești (varianta de slăbit) sau cu o furculiță, ca tot omul sănătos la cap.

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition