Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

„Coppélia”, prima premieră din Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Coppélia”, prima premieră din Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017 Share „Coppélia”, prima premieră din Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017


Vineri, 13 octombrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet, vă invităm la prima premieră programată: spectacolul de balet „Coppélia”, pe muzică de L. Delibes. „Coppélia” sau Fata cu ochii de email, baletul capodoperă al lui Léo Delibes, este, pe drept cuvânt, considerat unul dintre modelele clasice ale genului coregrafic. La mai bine de un secol de la premiera ce a avut loc la Paris, în anul 1870, „Coppélia” continuă să-și păstreze forța de expresie, fiind reprezentat pe scenele multor teatre din lume. Libretul, inspirat din basmul „Omul de nisip” de E. T. A. Hoffmann, a fost scris de Charles Nuitter în colaborare cu renumitul coregraf Arthur Michel Saint-Léon.

Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Invitați: Andreea Jura și Dan Haja, prim-soliști ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca, precum și soliști ai Teatrului de Balet Sibiu.

Preț bilete: 40 lei; 30 lei

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, de la ora 19.00, în Sala Operei, Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017 continuă cu Gala Operetei Maghiare, un eveniment tradițional, cu care publicul s-a obișnut an de an. Această gală îi are ca invitați pe artiștii maghiari de la Opera Maghiară Cluj-Napoca:  Barabás Zsuzsa, Fülöp-Gergely Timea, Ádám János, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca – Fülöp Marton, dar și pe soliștii din Ungaria, Benedekffy Katalin, Ádám Zsuzsanna, Tamás Kóbor. Programul acestei gale ne va purta prin universul memorabil al literaturii muzicale ungare, de la „Silvia”, „Baiadera” și „Contesa Maritza” de E. Kalman, „Bal la Savoy” și „Victoria și-al ei husar” de P. Abraham, „Contesa Lili” și „Locotenentul Maria” de Huszka Jenő la „Giuditta” și „Văduva veselă” de Fr. Lehar. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov, se va afla dirijorul József Horváth (Opera Maghiară Cluj-Napoca și Opera Națională Română Cluj-Napoca).

Preţ bilete: 50 lei; 40 lei  

„Coppélia”, prima premieră din Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută