Rețeta săptămânii: Sticksuri de dovleac

Rețetă oferită de Beneka.

Încă mai avem dovleac, chiar dacă e atât de frig afară, încât miroase a iarnă, așa că ar fi păcat să nu mai încercăm măcar o rețetă. L-am făcut și cremă, l-am făcut plăcintă, l-am făcut în toate felurile săracul, mai puțin în modul cel mai cunoscut: copt măi tată, copt! Bine, bine...copt, dar nu oricum! Pentru că fie el și copt, nu trebuie să îți îngrădească imaginația. Să nu mai vorbim de faptul că arată într-un mare fel, este gustos de pomenit în basme, iar combinația neașteptată de ingrediente, cu siguranță îl transformă într-un desert de neuitat. Se gătește repede și e la fel de minunat și cald și rece... ce mai, poti să îl și congelezi și să îl mănânci pe post de înghețată... chiar e bun în orice stadiu!


Ingrediente pentru 4 porții:
- 1/2 dovleac squash
- 2 ouă
- 1 lingură de miere
- 1 linguriță susan alb
- 1 linguriță susan negru


Preparare:

Curățăm dovleacul și îl tăiem sub formă de bastonașe mai late. Batem bine ouăle și le amestecăm cu mierea, după care tăvălim bastonașele prin amestec, apoi le rânduim frumos într-o tavă, pe hârtie de copt. Le ungem frumos cu restul de ou cu miere și presărăm deasupra amestec de susan alb cu negru. Băgăm tava la cuptor 40 minute la 180 grade Celsius și cam asta e toată treaba. De aici încolo rămâne doar să ne bucurăm de ele alături de cei dragi. Poftă mare!

ATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition