Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Transilvania Jazz Festival 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Transilvania Jazz Festival 2017 Share Transilvania Jazz Festival 2017


E clară treaba: Clujul iubește jazzul. Sau, mă rog, iubește în general muzica, atfel nu si explică multitudinea de evenimente de acest gen. Vestea bună? Între 5 și 7 noiembrie clujenii se pot bucura de a 11-a ediție Transilvania Jazz Festival!
Ne așteaptă trei seri de festival în care avem șansă să ascultăm cei mai importanți artiști de jazz ai momentului, veniți din SUA, Polonia, Marea Britanie, Norvegia și Israel. Programul din acest an este ghidat de patru trupe de excepție. Vorbim mai întâi de Mike Parker’s Trio Theory, cei care vor deschide în forță festivalul cu un concert extraordinar programat pe 5 noeimbrie la Sala Radio Cluj. Trioul este compus din basistul și compozitorul New York-ez Mike Parker, dublul nominalizatul Grammy Frank Parker și de incandescentul tenor polonez Slawek Pezda.

Trecem apoi la a doua seară în care jazzul va întâlni muzica clasică, alături de Paul Taylor. Concertul va avea loc la Opera Maghiară din Cluj, iar artistul va impresiona prin momentele de improvizație care l-au consacrat. Urmează apoi Håkon Kornstad, unde auzim o combinație între sunetul dulce al saxofonului și vocea de tenor a artistului. Ultima seară se rezervă unui proiect muzical cel puțin interesant, conceput de doi artiști din Israel: Noam David Duo, compus din Noam Davin (baterie și vocalist) și Shai Bachar (pian, claviatură și ableton).

Biletele se pot găsi la Opera Maghiară din Cluj, Cinema Florin Piersic, Librăria Humanitas și platforma Eventbook. Prețul variază între 20 și 50 de lei (cele de la Sala Radio sunt 20 de lei, iar cele de la Operă se găsesc în funcție de locul din sală).

5-7 noiembrie

Sala Radio, Opera Maghiară

www.transilvaniajazzfestival.com 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută