Rețeta săptămânii: Șalău cu legume

Rețetă oferită de Beneka.

Prima întrebare când vine vorba de pește e dacă are oase... normal că are, doar e vertebrat. Sunt pești cu mai puține oase și pești pe care îți vine să îi faci pate, în loc să îi dezosezi. Dar treaba stă în felul următor: cu cât un pește are mai multe oase, cu atât e mai gustos, ca așa e kharma. Cel mai dulce e carasul ăla infernal de ales și imposibil de mestecat, fără să scuipi de 3 ori la fiecare gură și alături de care mănânci de obicei o mămăligă întreagă, înainte de a-l termina. Peștii fără multe oase au un gust fad de regulă și necesită mai multe condimente pentru a se apropia de un gust acceptabil. Șalăul de exemplu este unul dintre acești pești... ăsta nu merge dat cu sare și la grătar, că nu înțelegi nimic din el. La cuptor în schimb, înconjurat de legume și scăldat în condimente puternice mai vii de acasă. Poftă mare, că e ușor de ales!


Ingrediente pentru 2 porții:
- 1 buc șalău de Dunăre
- 1 buc broccoli
- 1 morcov
- 1 gogoșar
- 1 ceapă
- 1 sfeclă mică
- 4 cm de ghimbir
- sare + piper
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- sos de soia
- pătrunjel verde


Preparare:

Curățăm legumele, le tăiem mărunt și le așezăm într-un vas de ceramică, amestecate. Șalăul îl tăiem rondele și îl rânduim frumos peste patul de legume. Dăm ghimbirul pe răzătoare și îl plasăm strategic pe fiecare bucățică de șalău. Condimentăm apoi cu sare, piper și ulei de măsline, stropim cu zeamă de lămâie și sos de soia și acoperim frumos cu folie de aluminiu. Lăsăm la cuptor cam 50 min la 150 grade C, apoi scoatem folia și mai lăsăm 10 min la 180 grade. La sfârșit decorăm cu pătrunjel verde tocat și consumăm cu mare poftă.

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition