Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XLV)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XLV) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XLV)


Chestia cu ciorapii am descoperit-o pentru prima dată în urmă cu vreo 15 ani, cu ocazia unui eveniment literar, la Bistrița. În ciuda ospitalității gazdelor care ne așteptau de cu noaptea-n cap pe peron ca să ne conducă la locurile de mic dejun și cazare, eu și cei doi colegi ai mei de compartiment din vagonul de dormit, nu ne-am trezit decât în depou, unde ni s-a părut că-i tot noapte.

Aspectul dușumelei cușetei arăta ceva între un swimming pool & bowling room. „Popicele” de bere se răsturnaseră și bâltâcâiau în propriul conținut. Numai cele de vodcă își păstraseră, demne, verticalitatea goală. Cât despre pantofi, ei pluteau.

Fiindcă drumul de la București la Bistrița este foarte lung. Ne-a trezit un ceferist harnic ce scotea scântei cu ciocanul din roțile vagonului nostru. S-a holbat la noi când ne-am ițit moacele pe fereastră și și-a făcut cruce și și-a scuipat în sân. În fine, am coborât și-am ajuns la hotel, loc în care am constatat că aveam un succes turbat la femei.

Până seara, când m-am descălțat, nu m-am dumirit de unde mi se trăgea vino-n-coa-ul. Aveam o șosetă roșie-roșie pe stângul și una verde-verde pe dreptul. Apoi m-am împăcat cu gândul, nemaidându-le importanță pe care picior mi le trăgeam. Cu acea ocazie a scris Gheorghe Iova nemuritoarele versuri Ca să ajungi în Nord, e simplu./ Te sui în tren, în Gara de Nord./ La capătul vagonului:/ Ardealul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută