Rețeta săptămânii: Orez cu hribi și fenicul

Rețetă oferită de Beneka.

Noua modă zice să fii vegetarian, sau vegan, sau raw-vegan, sau să nu mai mănânci deloc, ce naiba! Ideea e că din când în când poți să o lași mai moale cu rețetele ca la mama acasă și să îi mai dai o mână de ajutor sistemului digestiv. Par înfioratoare rețetele vegane și nu sună nicicum, parcă nici nu au ingrediente în ele, dar să știi că nu e chiar atât de rău. Ba mai mult, e posibil dacă încerci vreo două-trei să îți și placă. Nu trebuie să fii la modă și să dai într-o extremă sau într-alta, pentru că cel mai frumos cuvânt când vine vorba de sănătate este „echilibru”. Așa că pune mâna și testează și tu o rețetă mai „leguminoasă”, că e doldora de arome și are un gust parfumat cum nu te așteptai vreodată. Unde nu mai pui că imediat vine postul și poate o scutești pe maică-ta de învelit sarmale de post.


Ingrediente pentru 4 porții:
- 400g orez alb fiert
- 500g hribi proaspeți
- 1 buc fenicul
- 1 ceapă
- 1 căciulie usturoi
- sare + piper
- coriandru măcinat
- creson pentru decor


Preparare:

Tocăm ceapa mărunțel, și feniculul la fel. Din fenicul folosim doar bulbul, fără tulpini. Le dăm drumul într-o tigaie și peste ele adăugăm și hribii și lăsăm la foc mic. Da da, fără ulei că lasă hribii apă! Le călim bine până scade apa puțintel apoi adăugăm orezul și condimentăm după bunul plac. Mai amestecăm vreo 2-3 minute și înainte să închidem focul dăm drumul la usturoiul pisat. Așezăm frumos pe o farfurie și decorăm cu firicele de creson, să dea bine în poză! Poftă mare și cu grijă, ca e posibil să repeți rețeta, chiar dacă e vegană...

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition