Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente București: Filme franceze, teatru independent, concerte de jazz, folk sau muzică alternativă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente București: Filme franceze, teatru independent, concerte de jazz, folk sau muzică alternativă Share Top 5 evenimente București: Filme franceze, teatru independent, concerte de jazz, folk sau muzică alternativă


Să faci un top 5 al celor mai importante evenimente de săptămâna asta e o misiune foarte grea. Asta pentru că, pe fiecare domeniu al vieții culturale și artistice din București, se întâmplă evenimente importante și de calitate. Filme franceze, teatru independent, concerte de jazz, folk sau muzică alternativă, îmbrățișări și schimburi de idei, cărți și clătite. Serios, și clătitele au locul lor în socializarea din oraș. O să înțelegeți de ce mai jos.

  1. Festivalul Filmului Francez

Între 9 și 16 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din București se întâmplă cea de-a 21-a ediție a Festivalului Filmului Francez. 6 filme în competiție, programul Săptămânii Cahiers du cinéma, cele mai noi și mai bune creații ale cinematografiei franceze actuale în secțiunea Panorama. Una dintre principalele atracții ale celei de a 21-a ediții a Festivalului Filmului Francez va fi însă secțiunea Realitatea virtuală. Un program experimental atât în ceea ce privește forma cât și selecția, care va fi disponibil doar la București în acest an, și care va deschide noi piste de reflecție asupra evoluției cinematografului spre noile versiuni hi-tech de mâine, modelate de realitatea virtuală, ficțiunile interactive, webdocumentarele etc.

  1. Festivalul Național de Teatru Independent, evenimentul anual dedicat scenei independente autohtone, aduce la București, între 9 și 12 noiembrie, cele mai bune spectacole produse în ultimul an. Ajuns la cea de-a V-a ediție, FNTi propune publicului de toate vârstele o ofertă variată de spectacole, incluzând premiere absolute, show-uri muzicale și producții multi-media. În cele patru zile de festival, iubitorii de teatru sunt invitați să participe la 24 de reprezentații, programate în opt spații partenere – spații artistice independente din București.
  2. Concert TAXI – 18 ani. Marți, 14 Noiembrie, ești invitat la majoratul uneia dintre cele mai “iubibile” trupe din România. TAXI sărbătorește 18 ani de la înființare printr-un show memorabil în Orașul cu Chef de Viață! Un concert sincer, nonconformist, necenzurat. Atenție: limbaj licențios!
  3. Marius Matache: 40? Sau 2 de 20? E simplu, odată face artistul 40 de ani. Deși Marius Matache spune că nu se regăsește în ei, mai curânddouă bucăți de 20. Indiferent ce variantă alegeți, e frumos că îi serbează pe scenă. Pe 14 noiembrie, de la ora 19,30, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (str. Sf. Vineri nr. 11)
  4. Degustare de clătite la J’ai Bistrot – se vor găti șase tipuri de clătite ce sperăm să vă satisfacă atât pofta de dulce, cât și de sărat: Clătite clasice cu dulcețuri de casă, clătite americane cu mascarpone și dulceață de smochine, clătite cu banane, nuci și miere, clătite la cuptor cu pui, ciuperci, smântână și parmezan, clătite cu telemea și mărar, clătite la cuptor cu bacon, ou, telemea și smântână.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută