Arthur Cocktail

Nicușor Ionuț Ion, barmanul de la 55 Pub a participat recent la etapa finală a concursului național de bartending-ului pe bază de whiskey Jameson. Ca fapt divers, deși s-a născut în Scoția, John Jameson a renunțat la single malt-uri și și-a căutat succesul în țara whiskey-ului pure pot still, Irlanda. Prin 1780, încrezător în deviza familiei (Sine metu - Fără frică), el își face curaj și deschide o distilerie într-un Dublin plin de producători de whiskey. După multe încercări, scoțiano-irlandezul descoperă că whiskey-ul capătă mai multă finețe dacă este distilat de trei ori, iar licorile sale devin repede celebre. Ionuț folosește Jameson ca bază în prepararea cocktail-ului Arthur, reunind astfel trei regate britanice într-un singur pahar. Siropurile de lemongrass și de fistic de la Monin, combinate după tehnicile moderne ale mixologiei cu albușul de ou, dau preparatului un aer aristocratic.