Chefi de Brașov | Roxana Blenche, Chef La Strada Bistronomie

Roxana Blenche e bucătar de nici doi ani. Pasiunea sa pentru arta culinară a ajutat-o să devină Chef la doar 24 de ani. Vine cu Chopper-ul la muncă, unde se simte de fapt ca acasă. A lucrat la București cu Cezar Munteanu, cel care a realizat meniul La Strada Bistronomie, iar astfel a ajuns să gătească la poalele Tâmpei. Îi vei vedea talentul mai ales dacă vei comanda specialitatea zilei. Este singura și cea mai tânără femeie din finala concursului Arena Bucătarilor, ce va avea loc pe 18 noiembrie, la București.

 

Cum s-a născut pasiunea ta pentru bucătărie și de cei ai ales această carieră?

Pasiunea mea pentru bucătărie a început din pasiunea pentru cărţi. Mereu îmi plăcea să merg în librării şi să răfoiesc cărţile culinare datorită imaginilor colorate şi produselor finale foarte aspectuase. De ce am ales această carieră? După vreo trei ani în care am început să cochetez cu bucătăria acasă, sora mea mi-a spus că ar trebui să duc această pasiune la un nivel profesional. Bineînţeles că am început să râd, dar aşa s-au întâmplat lucrurile. Chiar sora mea mi-a găsit primul job în Bucătărie!

Ce îți place cel mai mult să gătești și pentru cine?

Nu am neapărat un preparat preferat. Îmi place foarte mult să gătesc pentru clienţi deoarece în timpul liber nu intru în bucătărie. Excepție fac sărbătorile, când iubesc să gătesc pentru familie.

Ce îți plăcea să mănânci în copilărie și nu se mai gătește acum? Ne poți da rețeta pe scurt?

Laştele era desertul meu preferat. Sunt ca nişte tagliatele cu nucă măcinată şi șilvoiță. Șilvoița este dulceaţă de prune fiartă în cazan, fără zahăr.

Care crezi că sunt plusurile și minusurile bucătăriei românești în comparație cu cele internaționale?

Plusuri: Gustul, tradiția în mâncare, și faptul că este o bucătărie tradțională ce poate fi dusă spre fine dining.

Mai avem de lucrat atunci când vine vorba de profesionalism, furnizori și chiar cultura gastronomică a clienţilor.

Ce restaurant recomanzi din Brașov, în afară de cel unde gătești?

Restaurant Hircher, datorită serviciilor, ambianţei şi mâncării bune.

Ce preparat trebuie să încercăm neapărat la La Strada Bistronimie?

Fălcuțe de Porc cu piure de morcovi şi fasole verde.

Care e secretul din bucătăria ta, care face ca lucrurile să meargă bine?

Gustul, organizarea şi curăţenia!