Grigore Leşe în concert

Centrul Cultural Reduta vă așteaptă la spectacolul „CÂNTECE CARE NE-AU ÎNSOȚIT ISTORIA”- GRIGORE LEȘE, duminică, 3 decembrie, de la ora 19:00. Artistul va aduce în prim-plan valorile culturale autohtone, cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre. Adevăratele valori ale satului tradiţional vor rezista, într-un război tot mai amar cu falsele modele, cu destrămarea care ameninţă să cuprindă totul atâta vreme cât mai există oameni, care-şi pun tot sufletul în ceea ce durează, precum Grigore Leşe.

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Centrul Cultural Reduta cu ocazia Zilei Naționale a României. Cântecele maramureşeanului au dus tradiţiile româneşti pe toate continentele, iar acum și brașovenii vor avea ocazia să le asculte.

Biletele se găsesc la casieria Reduta, la prețul de 60 de lei.

„Mai demult, oamenii se adunau împreună de marile sărbători. Se iertau, aveau o smerenie, aveau un anumit comportament. Cu alte cuvinte, trăiau în rânduială şi în rost. În ziua de astăzi, oamenii s-au cam îndepărtat de lucrurile acestea. Cred că a sosit vremea să ştim de unde venim, cine suntem şi cum ne putem compune în marea horă europeană.” (Grigore Leşe).