Recenzie pe bune: Ciorbărie

Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.

Ca la mama acasă

În ciuda dimensiunilor uriașe ale orașului și a ofertei foarte variate, locurile din București în care poți mânca o ciorbă cu adevărat gustoasă sunt destul de puține.

Dacă la restaurantele mari și fitzoase e aproape normal să găsești ciorbe măcar decente, nu același lucru se poate spune despre micile cârciumi. Dimpotrivă, ciorbele cu adevărat gustoase sunt foarte greu de găsit. În acest context, o inițiativă binevenită este locul numit Ciorbărie.

Primul local cu acest nume a fost cel de pe Dorobanți, urmat de cel despre care scriem acum, de pe Mihai Eminescu. Fie că vrei să mănânci rapid acolo sau să iei pentru acasă, supele și ciorbele de aici sunt nemaipomenite.

Există patru tipuri de ciorbe care se regăsesc în meniul fiecărei zile (burtă, fasole, perișoare și gulaș de vită), dar varietatea este asigurată de modele speciale în fiecare zi, de la ciorbă de varză sau de rață până la delicioasele ciorbe de ștevie cu afumătură sau de pește. Prețurile nu sunt foarte mici (oricum, mai mici decât la unele cârciumi cu pretenții unde ciorbele nu sunt la fel de bune), dar reflectă din plin calitatea.

Conform propriei descrieri, Ciorbăria este un restaurant cu servire rapidă. Vii, mănânci iute o ciorbă bună și pleci.

Am încercat cele mai populare ciorbe, respectiv pe cea de fasole și pe cea de burtă, iar verdictul este clar – ambele sunt exact cum ar trebui să fie, adică extrem de gustoase. Nu ocoliți Ciorbăriile, veți mânca exact ca la mama acasă.

Ciorbăria de pe Eminesscu se găsește la numărul 114, între intersecțiile cu Tunari și Aurel Vlaicu.

Localul de aici are cam 20 de locuri, astfel că nu trebuie să aștepți prea mult să prinzi un loc liber.