Recenzie pe bune: La Mahala

La Mahala: Bodegă cum se cuvine

Una dintre puținele cârciumi din Centrul Vechi care respectă în detaliu noțiunea de bodegă. Curte primitoare, liniște (gangul de acces separă curtea de vacarmul de pe Covaci), mâncare și băutură ca la bodegă, prețuri foarte bune. Oamenii servesc repede și pot face o recomandare, pasajul e plin de reclame vechi, aerul confortabil. Meniul nu e foarte stufos, dar e exact ce trebuie pentru o bodegă adevărată – ciorbă de fasole cu afumătură și de burtă, borș de cocoș, sarmale de toate felurile, grătare de porc, oaie, pui, vită și berbecutz, aperitive din care-ți poți amenaja propriul platou (chifteluțe, zacuscă, fasole bătută, jumări etc). Există, bineînțeles, și mâncare gătită – pomana porcului, iahnie de fasole, musaca, dar și vinuri vărsate ieftine și din podgorii cu renume – Jidvei, Segarcea, Budureasca sau Cepari.

Am comandat chestii de sezon și vreme rece – zacuscă (foarte bine echilibrată, fără ca vreuna dintre legume să preia controlul prea autoritar) și ciorbă de fasole cu afumătură și o ceapă roșie spartă alături (cu așa ceva nu prea ai cum să dai greș). La felul principal am oscilat o vreme între platoul Mahala (mici, cârnați, zacuscă, telemea de oaie, chifteluțe și ceapă) și niște fripturi zdravene. Am ales varianta B, astfel că niște cotlete (hălci!) de porc rumenite pe grătar au poposit dinaintea noastră, acompaniate de cartofi țărănești și murături. Totul cinstit, gustos și perfect acoperit de prețuri. Înainte de plecare, nu ocoliți plăcinta cu brânză sau găluștile cu prune.

La Mahala se află în inima Centrului Vechi al Bucureștiului, pe strada Covaci numerele 6-8. Intrarea se face prin gang.

Loc bun de mâncat bine și nu foarte scump, dar și cu servicii decente.