Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/12/2017
Arhiva Zile si Nopti

Gust sau brand?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gust sau brand? Share Gust sau brand?


Pe tine, iubitorule de cafea, te interesează gustul sau brand-ul? Cu siguranță cele două se influențează reciproc în majoritatea cazurilor, însă ce se întâmplă atunci când gustul este satisfăcut de numele cafelei și nu de aroma acesteia?

În ziua de azi suntem tot mai atrași de ce este popular, la mare căutare, cu renume peste hotare, dar uităm să apreciem ce avem noi. De ce să importăm brand-uri când deja există afaceri locale (ce e drept, mai micuțe) care ne oferă toate avantajele, poate chiar mai multe, cu care se laudă marile brand-uri? Nu numai că afacerile locale promovează produse de calitate și prezintă un raport avantajos între calitate și preț, însă aceștia demonstrează o deosebită grijă și respect față de clienții lor. Un simplu experiment pe care îl poate face oricine este să meargă la fața locului și să compare un brand cu rezonanță cu unul gălățean.

Personal, am făcut acest experiment și am fost plăcut surprinsă să constat că accesibilitatea, calitatea, prețul și modul de servire a clienților sunt la un nivel foarte ridicat în business-urile locale. Din punct de vedere al accesibilității, aceste cafenele sunt amplasate strategic la apropierea de instituții foarte des frecventate în comparație cu brand-urile internaționale care se găsesc doar în centrele comerciale mari, iar acesta este un factor important, salvator de timp. Raportul dintre preț și calitate se remarcă în momentul în care nu numai bem o cafea, ci o savurăm și alegem să nu plătim un brand, ci alegem să susținem truda din spatele unui gust savuros, povestea pe care ne-o transmite o ceașcă aromată, povestea care se crează alături de persoana cu care alegem să o împărțim. În aceeași ordine de idei, un mod ideal prin care ne începem dimineața, pe lângă o cafea bună, este și o vorbă pozitivă, un zâmbet larg sau un gând sincer rostit pentru a ne înfrumuseța ziua. Majoritatea angajaților ai afacerilor locale au grijă de aceste aspecte, își respectă clienții și îi încurajează astfel să se întoarcă.

Într-o lume plină de tentații, în care manipularea se face în masă, trebuie să învățăm să alegem cu mintea deschisă ce este mai bine nu doar pentru noi sau pentru buzunarul nostru, ci și pentru comunitatea din care facem parte

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută