Arta masajului pe care românii nu se feresc să o exploreze – eroticul și ale sale influențe

Se spune că ce se petrece în dormitor rămâne o taină a intimității, un segment de viață ce nu se expune, din pur bun simţ. Însă modernul din societatea actuală se pare că schimbă mentalități, concepte și modul în care se definesc multiple aspecte.

Este arta masajului erotic un rezultat al lipsei de inhibiții? Deloc străini de acest concept, românii cunosc în mod oficial acest segment de activitate încă de prin anii 2000. De atunci și până în prezent s-a mai lucrat puțin la atitudinea românilor față de arta erotică a masajului. Însă e loc și de mai bine. În timp ce thailandezele sunt cunoscute în lumea întreagă pentru arta masajului, pe plai mioritic această ocupație stârnește uneori indignare.

Pentru Thailanda masajele sunt parte din oferta turistică. Oricine ajunge pe acest tărâm se gândește că parte din farmecul locului îl reprezintă și masajele complexe, diferite, desăvârșite. Așa că nu își refuză un astfel de răsfăț. În schimb, revenind în România, se știe despre masaje cu tentă erotică numai vorbind în șoaptă. Unii roșesc numai la auzul cuvintelor, unii sunt sceptici și aparent doritori, dar fără să creeze impresia acestui interes. Însă toată această poveste se contrazice cu domeniul înfloritor al saloanelor de profil.

Masajul erotic, o terapie altfel

Întrucât saloanele de masaj erotic precum Masaj Club Artemis nu fac statistici, este greu de conturat profilul celui interesat de un astfel de masaj. Cert este că sunt și foarte mulți turiști străini interesați de acest tratament foarte special. Masajul poate avea o mare influență din varii puncte de vedere: stare de bine pentru organism, atât la interior cât și la exterior. Iată și cum.

Masajul erotic începe de fapt cu tehnici asemănătoare  celor ale masajului clasic. Pe trupul obosit se realizează mișcări uneori ferme, uneori delicate, menite să relaxeze, să elimine tensiunea mușchilor. Pe măsură ce persoana în cauză intră în starea perfectă, de zen, ajunge să simtă și mai mult decât o simplă relaxare.

Plăcerea…

Cu mișcări specifice, cu tehnici bine învățate care corespund unor tipuri anume de masaj, eroticul își face loc în această sesiune de relaxare. Scopul este acela de a reda starea de bine prin plăcere. Astfel, nuditatea, la pachet cu o prezență feminină încântătoare, mișcări delicioase și un cadru incitant de asemenea sunt ingredientele unui masaj ce devine erotic și culminează prin a fi unul din clasa plăcerilor interzise.

În totalitatea sa și desigur și după experiența în sine, masajul erotic este cel care poate fi considerat a fi o formă de terapie. Dacă ne referim strict individual, orice bărbat poate cunoaște culmi nebănuite ale plăcerii. Învață despre sine, se descoperă pe sine însuși și astfel face ca viața sa intimă pe mai departe să fie una mai realistă, pentru că se va concentra numai pe ceea ce știe că îi place.

Cu rol în modul de abordare, față de cum se raportează un bărbat la nuditate, la manifestarea sa față de o prezență feminină, se poate spune că același masaj erotic este responsabil și cu „tratarea” timidității.

Dacă ne referim la ce ține de cuplu, ei bine aici este o manieră de a explora nu limite ci tipuri de plăceri. Încercând să își înțeleagă partenerul, o femeie dispusă să încerce și altceva acceptă provocarea de a merge la masaj, împreună cu partenerul. 

Vești bune de la psihologi

Pentru că mulţi români însă sunt ancorați în tipul de gândire și educare pe stil vechi, nu cunosc ce înseamnă toleranță. În acest fel ajung să își inhibe propriile plăceri și fantezii. Se pare că psihologii afirmă că alegerea și convingerea de a merge la masaje de acest tip înseamnă - în sens pozitiv - dorința de a ieşi din tipare și de a trăi după bunul plac. Expresia sexualității trebuie să fie parte din viața unui adult, nu îngrădită.

Din fericire, înțelegând că masajul erotic este un ritual din viaţa intimă, saloanele de prestigiu și-au adaptat condițiile, pentru ca fiecare doritor să își poată manifesta plăcerea față de masaje, fără teamă și reținere. Discreția, confidențialitatea, chiar și deplasarea maseuzelor reprezintă aspecte avantajoase pentru cei care își doresc să experimenteze segmentul masajelor erotice, fără însă a fi depistaţi de ochi curioși că intră într-un salon de acest gen.

Este necesară o singură încercare pentru ca, mai apoi, atracția față de această experiență să se manifeste indubitabil.