Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Costel Cristea | Revoluția lui Muc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Costel Cristea | Revoluția lui Muc Share Costel Cristea | Revoluția lui Muc


Sătul să fie călcat în picioare de toată lumea, aruncat în toate părţile, strivit de asfalt, îngropat cu bocancul în pământ, tăvălit prin iarbă când ieşise şi el ca tot Mucul la un grătar, într-o bună zi, puse la cale o revoltă. „Pentru drepturile unei despărţiri onorabile!”

Adică el, Mucul, îţi protejează plămânii, degetele ca să nu te arzi, iar tu, după ce-l foloseşti, îl arunci pe unde apuci, fără pic de respect. Atât faţă de Muc cât şi faţă de cei din jur, forţaţi să asiste la moartea Mucului pe asfalt, gazon, coridoare, scări, guri de canal ori pârâiaşe de tot soiul.

Singura dorinţă, după o viaţă atât de scurtă, este o moarte demnă, pentru că-i lungă. Mucurile se strânseră în parcul central. Veniră toate din judeţ, că nu mai vedeai muntele din centru de ele. Primăria? Prefectura? Poşta? Toate acoperite de mucurile revoltate care-şi cereau dreptul la demnitate.

În susţinerea lor au venit şi coşurile, adesea neglijate şi nebăgate în seamă de trecători, chiar dacă ele sunt dispuse mereu să primească toate gunoaiele din viaţa noastră. Ţinta scandărilor au fost, în special, fumătorii. Adică mai ales ei. Ba chiar ei! Tevatura a durat puţin, oamenii fiind prea grăbiţi pe sensul vieţii ca să mai plece mintea la gesturi atât de mici precum conducerea Mucului pe ultimul său drum, către gunoi.

Dar ce şi-a zis Muc: las’ că vă ard eu!     

Costel Cristea,

Jurnalist muzical, event manager și DJ. Sociolog în acte. Îndrăgostit de muzică în toată splendoarea ei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută