Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | Kneebody la Jazz Nouveau

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | Kneebody la Jazz Nouveau Share Salut București | Kneebody la Jazz Nouveau


Unul dintre evenimentele muzicale ale săptămânii este, indiscutabil, concertul grupului american Kneebody de luni, 12 februarie (ora 20.00) din Club Control. Parte a seriei Jazz Nouveau, recitalul promite să fie o adevărată relevație muzicală pentru mulți. Și fiindcă eu n-o puteam face mai bine, iată ce spune organizatorul, Twin Arts, despre ce urmează să se întâmple:

„Cei cinci muzicieni s-au cunoscut în adolescență la Los Angeles și au pus bazele grupului într-o perioadă în care Orașul Îngerilor era un creuzet renumit pentru vibrantul eclectism muzical. 17 ani și 11 albume albume mai târziu, Kneebody vizitează pentru prima dată România.

Familiarizați cu free bop-ul anilor ’60, cu jazz rock-ul cântat în anii ’70, cu hip-hop-ul sau muzica indie, Kneebody au o audiență în rapidă creștere. Anti-Hero (Motema Music, 2017) este discul ce marchează o renaștere creativă în adevăratul sens al cuvântului și pe care îl vom asculta live la București.

Nu întâlnești la tot pasul o trupă în care fiecare membru este lider, o trupă ce și-a dezvoltat un sistem muzical inedit ce permite fiecărui instrumentist să schimbe instant tempo-ul, gama sau stilul. 

Comparați cu Radiohead pentru peisajul sonor intens, cu Queens of The Stone Age pentru energia debordantă sau cu Brad Mehldau pentru profunzimea armonică și libertatea improvizatorică, Kneebody are aceeași componență de când a pornit la drum: Adam Benjamin-clape, Shane Endsley-trompetă, Kaveh Rastegar-chitară bas, Ben Wendel-saxofon și Nate Wood-tobe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută