Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cum să îți alegi baba de primăvară

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum să îți alegi baba de primăvară Share Cum să îți alegi baba de primăvară


Alegerea babelor este o tradiție care îți spune cum va fi anul funcție de cum pică ziua babei tale între 1 și 9 martie.

Alege baba, alegând aleator una din zilele de la 1 la 9 din martie. Sau decide care e baba ta prin asocierea alegerii cu ziua ta de naștere. Dacă ești născut în 1-9 ale lunii, atunci baba ta este în ziua cu aceeași dată ca ziua ta de naștere. Dacă ești născut într-o zi cu două cifre, atunci baba ta este în ziua sumei celor 2 cifre ( să zicem că ești născut în 29 adică 2+9= 11, 1+1= 2, 2 este baba ta).

Acum că știi când pică baba ta, trebuie să interpretezi baba. Dacă vremea e frumoasă, atunci vei avea un an plin de bucurii și un suflet împăcat și liniștit. Dacă va ploua sau va ninge, vei avea un an bogat. Iar dacă va fi vreme posomorâtă, e de știut că ești un om supărăcios și ar trebui să îți schimbi felul de a fi.

Tradiția cu alegerea babelor este legată de povestea babei Dochia care a urcat pe munte cu oile, îmbrăcată cu 9 cojoace pe care, pe masură ce se încălzea le-a dat unul câte unul jos. În vârful muntelui a fost prinsă de un ger care a înghețat-o, transformând-o într-o stana de piatră.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută