Ce ne place - Ce nu ne place

GALAȚI | LIKE

 

  1. Producția trebuie încurajată pe toate căile: în această pagină se poate doar pe bază de like J, așadar subsemnatul face maximum posibil. Conform Ziarului Financiar, Patisgal, un producător gălățean de panificație, a primit susținerea statului român și a creat astfel 185 de noi locuri de muncă. Sprijinul dela bugetul de stat a fost de 1,16 milioane de euro. Mai vrem informații de acest gen!

 

  1. Spitalul Județean a devenit centru regional de cercetare și tratament pentru cancerul hepatic și de colon, prin lansarea proiectului european „Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri”, proiect care se va derula vreme de cinci ani. Toate intervențiile vor fi suportate de Academia de Științe Medicale și de Ministerul Sănătății.

 

  1. Dacă nu au urmărit vreun prilej de bășcălie, doi consilieri locali au promis într-o ședință recentă că vor face donații în beneficiul comunității. O rara avis! Unul dintre ei va suporta din propria indemnizație vopseaua pentru trasarea unei treceri de pietoni, iar celălalt va macheta plăcuța pe care să scrie „Primăria Galați” și care să fie aplicată pe noul sediu al municipalității. Nu le pomenesc numele, important e să-și țină cuvântul!

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Știrea pare seacă, fără un conținut aparte, dar se bazează pe un pilon important. Conform INS, în 2017 județul Brăila a avut cea mai spectaculoasă creștere a numărului de turiști străini veniți în România. E vorba doar de un procent arătos, 65 la sută, și de un segment care își păstrează atractivitatea, tratamentul balnear, domeniu care ar merita o atenție deosebită. Like doar de încurajare.

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. Momentan se află la stadiul de licitație, dar se așteaptă de ani buni acest pas. În piațeta din spatele Cinematografului Balada vor fi amenajate spații de recreere pentru pietoni și o esplanadă în jurul fântânii decorative. Accesul cu zonele adiacente se va face prin amenajarea unor alei pietonale și pasaje de acces pavate cu plăci de andezit, anunță presa din Focșani.

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. La Patinoarul Artificial a avut loc o gală de K1, Colosseum Tournament. Am prins doar câteva secvențe la televizor, poate și pentru că nu mă mai atrage nici măcar boxul, în ultimul deceniu dispărând figurile importante din fenomen. Discuția este însă alta. Dacă Digi Sport n-ar fi precizat când și când că e vorba de un eveniment desfășurat la Galați, niciun privitor din afară n-ar fi bănuit despre ce oraș e vorba. Promovare zero, nume de firme aruncate alandala pe burta ringului. Așa nu.

 

  1. Dacă nu m-a lăsat baltă memoria, consider că nu am scris niciodată despre trecerea de pietoni de lângă rondoul din Valea Țiglinei. E acea zebră care facilitează traversarea dinspre Kaufland spre Parcul Cloșca, o grozăvie din punctul meu de vedere – e prea aproape de intersecție, blocând de multe ori traficul, e nepermis de aproape pentru cei care se grăbesc să iasă în forță din sensul giratoriu.

 

  1. Celebra zonă „La Popescu”, în alte vremuri kilometrul zero al profesioniștilor cu volan și pedală, a ajuns o ruină. Multe chioșcuri au dat faliment și carcasa le-a rămas pe loc, altele sunt ascunse printre maghernițele părăsite... Dacă tot i-a rămas intactă celebritatea, de ce nu s-ar amenaja ceva aici? N-am idee, dar mă gândesc că domeniul auto este atât de vast...

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. Iată o mostră de ridicol absolut, am colectat-o din cotidianul Obiectiv: Un bărbat din Gropeni, care deţinea ilegal o cantitate de peşte, a fost prins de jandarmi. Acesta avea asupra sa cantitatea de 13 kilograme de peşte din specia „plătică”. Băi nene, plătică, nu plătită! E plătică, nu somon sau doradă, nisetru or caracatiță. Că l-au capturat oamenii legii, să zic că o fi OK, cu toate că e un exces de zel incomensurabil, dar să și dai la presă așa ceva e jalnic. Moțuri de bască nu avea omul acela?

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. Ateneul Popular, Baroul Vrancea, Inspectoratul Şcolar, Coaliţia pentru Familie și Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie au făcut tămbălău pentru a anula organizarea la Focșani a unei dezbateri despre educația sexuală în licee. Personal, nu sunt de acord cu prozelitismul, dar în acest caz cred că s-a exagerat, adolescenții necesitând cursuri pentru a ști cum să nu devină mămică sau tătic înainte de Bacalaureat.