Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Centenarul și lectura: cel mai mare lanț de oameni care citesc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Centenarul și lectura: cel mai mare lanț de oameni care citesc Share Centenarul și lectura: cel mai mare lanț de oameni care citesc


Pe 22 aprilie, Brașovul devine gazdă a celui mai mare lanț de oameni care citesc, iar strada Republicii și Piața Sfatului se vor umple de oameni cu cărți în mâini, veniți să susțină proiectul inedit pentru brașoveni.

Inițiativa aparține tinerilor Andrea D. Andrei și Alexandru R. Crețu, tineri care fac voluntariat cu plăcere și pasiune, care cred că prin educație și cultură pot realiza o schimbare și o unire a oamenilor. Juridic, ei sunt reprezentați de Asociația C’Art Fest, un ONG care organizează cu succes festivalul C’Art Fest, festival aflat la a cincea ediție, eveniment ce a reușit să așeze Cristianul pe harta culturală a României.

Dorința lor este să doboare recordul actual existent în Cartea Recordurilor la categoria „cel mai mare lanț de oameni care citesc”, dar și să dezvolte conceptul de turism cultural, să aducă oamenii mai aproape, să îi destindă.

CEL MAI MARE LANȚ DE OAMENI CARE CITESC este un eveniment care sărbătorește Centenarul Marii Uniri intenționând să atingă un nou record în Cartea Recordurilor. Întrucât Unirea Principatelor Române nu a însemnat doar alipirea unor teritorii, ci și aducerea împreună a unor oameni, etnii, culturi și tradiții diverse, care au devenit una singură. Organizatorii vor să facă același lucru pe 22 aprilie: să unească oamenii printr-un eveniment care promovează cititul și cărțile deoarece „cultura și lectura aduc oamenii împreună” – acesta este și sloganul evenimentului.

Fiecare participant trebuie să vină cu o carte și la sfârșitul evenimentului va face schimb de carte cu o altă persoană, astfel că pe lângă experiența evenimentului va pleca acasă și cu o carte nouă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută