Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Educaționale

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Educaționale Share Educaționale


Nu știu de ce, dar mai nou îmi tot apar în cale fel de fel de evenimente de tip „de învățare”. Da nu din alea clasice sau un atelier ori ceva similar, ci mai degrabă o întâlnire cu un el sau o ea care te învață cum să îți trăiești viața. Adică cele din capitolul „motivaționale”, pe scurt.
Mi se par destul de amuzante chestiile de genul. Fie în formă de seminar sau de cărți, discursurile de „cum să facă ca să reușești” sunt de multe ori absurde. Adică, vine o el sau o ea și-ți prezintă secretul fericirii, secretul banilor, secretul vieții. Ai 5 pași simplii pe care trebuie să-i faci dacă vrei să fii mai relaxat la birou. Și normal că ești interesat, cine n-ar vrea să fie mai relaxat? Și cumperi cartea să o citești sau plătești biletul de intrare să participi la seminar.. și aștepți să descoperi acei 5 pași. Și te dezamăgesc. Pentru că nu-s un secret, îs chestii pe care ți le-ai fi închipuit și tu dacă stăteai puțin să te gândești. Chestii de genul „nu procrastina”, „lasă de la tine” sau „nu pune la suflet” sunt general valabile pentru o viață mai relaxată, domle, nu mă ajuți foarte tare. Doar că mi le prezinți cu cuvinte mai frumoase și-mi dai cică niște exemple concrete, mersi. Unde mi se returnează banii?
O să mă fac și eu speaker motivațional și-o să motivez oamenii să se facă și ei speakeri motivaționali. Pentru că secretul unei vieți fericite de fapt îl știm cu toții sau cel puțin ni-l putem imagina.

Cătălina Mătăsaru

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută