Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Hai la teatru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hai la teatru Share Hai la teatru


 

18, 19 Iunie/ Teatrul național Vasile Alecsandri

„Gunoierul” – Un gunoier scoate la lumină secrete aparent bine ascunse ale vieții oamenilor chiar din resturile menajere pe care aceștia le aruncă. Pornind de aici, comedia neagră crește în intensitatea de la replică la replică, întrebările și temerile personale ale fiecăruia dintre noi nu întârzie să apară. Despre „Gunoierul”, Teodor Corban și Constantin Pușcașu, principalii creatori ai spectacolului și deținătorii rolurilor principale, afirmă că e o piesă-metaforă plină de sevă, care, deși scurtă, concentrază foarte multe idei, îndeamnă la meditație pe marginea unor probleme serioase de viață, totul oferit sub masca unui umor de bună calitate.

22 Iunie/ Teatrul Național Vasile Alecsandri

„Măcelaria lui Iov” se poate vedea în sala Teatru la Cub de la ora 19:00. În regia lui Radu Afrim, spectacol este construit în jurul unei frumoase povești de dragoste. O piesă despre trădare, despre vulnerabilitatea relațiilor care par, în aparență, imuabile. O privire lucidă aruncată asupra capitalismului. Preț bilet: 32 lei.

24 Iunie/ / Teatrul Național Vasile Alecsandri

„Povestea păsării fără cuib” se joacă în Sala Uzina cu Teatru de la ora 19:30. Ada Lupu: Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei.Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim.”

25 Iunie/ Teatrul Național Vasile Alecsandri

„Chirița în Provinție” – Chiriţa este căsătorită cu Bârzoi, un răzeş mai înstărit. De aceea vrea să parvină, să adune o avere importantă şi să între în rândul boierilor. Ea îl îndeamnă pe Bârzoi să obţină funcţia de ispravnic, ca prin abuzuri să se îmbogăţească. În casă ei locuieşte Luluța, o nepoată orfană, dar care moşteneşte o avere importantă. De aceea Chiriţa vrea să-l căsătorească pe Gulița, băiatul ei cam lipsit de minte şi de educaţie, cu Luluța. Luluța îl iubeşte pe Leonaș. Acesta se deghizează în  brișcar (vizitiu) şi se preface că are o pricină cu Bârzoi, ca s-o poată vedea pe Luluța şi să între în casă. El află de felul, în care trebuie să cumpere un curcan şi să-l dea ca plocon, fiindcă la ispravnic nu se intră cu mâna goală. Regia și scenografia: Ion Sapdaru. Piesa se joacă în Sala Mare a Teatrului Național.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută