Bistronomie - o soluție și un trend!

 

 

Reîntoarcerea la gusturile naturale, la rădăcini, mâncarea sănătoasă și prezentarea ei într-un mod creativ și apetisant sunt tendințe care se conturează din ce în ce mai clar în gastronomie – asta arată mai multe studii în domeniu și indică, aproape în unanimitate, chefii din întreaga lume. După o perioadă de industrializare masivă a bucătăriei, consumatorul educat de azi caută din nou gustul natural, pe de o parte, dar totodată, își dorește idei noi, inspirație, creativitate. Iar acestea nu se referă neapărat la rețete sofisticate, ci la un mix de ingrediente care poate transforma o mâncare aparent banală în una memorabilă. Poate fi vorba de un sos, de o o crustă, de o garnitură originală sau de un amestec de condimente.

Modelul implementat cu succes de Paul Bocuse în bistro-urile sale? „Bistronomie”, adoptat de restaurante din mai multe țări, inclusiv din Europa de Est. Ce înseamnă asta? Gastronomie adusă în zona de bistro, folosind ingrediente de calitate și optimizând costurile, cu îmbrățișarea conceptului de home cooking și într-un ambient relaxat.