Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cafegiu de Brașov cu Florin Irimia Coffee 2 Go

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cafegiu de Brașov cu Florin Irimia Coffee 2 Go Share Cafegiu de Brașov cu Florin Irimia Coffee 2 Go


 

 

De câteva luni, pe Florin Irimia îl vedem zilnic, de luni până vineri, la Coffee 2 Go de pe strada Iuliu Maniu 1, și ne-a șocat pe toți cu naturalețea cu care reține numele fiecărui client, ba și povestea acestuia, cu ușurința cu care leagă conversații pe care nu le simți ca fiind doar de complezență. Îi pasă de fiecare om în parte, la fel cum îi pasă de fiecare cafea – pe care o face cu dedicare și atenție. 

De unde pasiunea pentru cafea? Sau e pasiune ori simplă afacere?
Este pasiune. Din pasiunea pentru gustul și aroma cafelei s-a născut și acest local, altfel nu aș fi putut să mă implic în ceva care să nu-mi placă, în primul rând.

Îți faci cafea acasă?
Nu, doar aici. Acasă nu am ustensilele necesare, nici nu am nevoie, pentru că dimineața beau cafea direct la cafeneaua mea. Și dacă nu aveam acest local franciză de la Coffee 2 Go, tot nu aș fi avut espressor, ci aș fi ales să beau cafea doar în oraș, sunt foarte multe locuri, ai de unde alege.

În afară de a ta, spre ce altă cafenea îndrumi un turist în Brașov?
Shake Coffee – îmi place conceptul, îmi place cum e acolo, îmi place tot. La News Cafe mi-a plăcut, la HOF la fel. Și eu vreau să încerc tekafe curând, care e nou deschis.

Ce specialitate de cafea recomanzi unui nehotărât care te roagă să-l surprinzi?
Încep prin a-l întreba câteva detalii: dacă preferă cafeaua cu lapte sau fără, dulce sau nu, dacă există vreo aromă care-i place. Nu îi ofer ceva fără să întreb înainte despre preferințe, dar în general băutorii de cafea știu ce vor, nu sunt nehotărâți.

Unde ai băut cea mai bună cafea din viața ta?
Nu am ținut minte o cafea anume de undeva. În general aleg cu atenție locul de unde îmi iau o cafea, astfel că nu pot fi surprins – cel puțin nu în mod neplăcut. E ca la terase: dacă patru sunt arhipline și două goale, mergi unde e plin, pentru că există niște motive pentru care în unele locuri e gol.

Dacă ai putea alege pe oricine, viu sau nu, real sau imaginar, căruia să-i prepari cafeaua dimineața pentru tot restul vieții tale, pe cine ai alege?
Iubita mea. Alte diferențe nu fac, toți clienții cafenelei îmi sunt prieteni, de fapt. Nu pot spune că îi tratez diferit.

Cafeaua ideală se savurează…
Cu cine îți face plăcere, oriunde. Sau și singur, nu e nevoie să ai pe cineva lângă tine. Exact cum ai spus, savurezi cafeaua, nu o bei. Cu atât mai mult când o faci tu singur și aștepți cu nerăbdare rezultatul finit. Eu o savurez din plăcere, nu din necesitate, nu ca să mă trezesc. Îmi place și-atât!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută