Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

CARBOHIDRAȚII DUPĂ ANTRENAMENT SCAD CATABOLISMUL PROTEIC

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CARBOHIDRAȚII DUPĂ ANTRENAMENT SCAD CATABOLISMUL PROTEIC Share CARBOHIDRAȚII DUPĂ ANTRENAMENT SCAD CATABOLISMUL PROTEIC


Maximizarea creșterii musculare provine din creșterea sintezei proteinelor musculare, în timp ce scade catabolismul proteinei musculare, creând un echilibru pozitiv al proteinelor în interiorul celulei musculare. Din nefericire, antrenamentele cu greutăți de obicei măresc sinteza proteinelor musculare, dar, de asemenea, tinde să crească catabolismul proteinelor musculare. Totuși, consumul anumitor macronutrienți dupa antrenament poate îmbunătăți în mod semnificativ echilibrul proteic al mușchilor. De exemplu, consumul de carbohidrați dupa antrenament s-a dovedit a îmbunătăți echilibrul proteic prin scăderea nivelului de degradare al proteinelor. Un studiu realizat  a observat ca consumarea a 1 gram de carbohidrați pe kilogram de greutate corporală, în timpul și la o oră dupa antrenament, a scăzut ușor degradarea proteinelor musculare, din păcate, această mică scădere a degradării proteinelor nu îmbunătățește în mod semnificativ sinteza proteinelor musculare sau echilibrul net al proteinelor. Motivul pentru care carbohidrații influențează exclusiv scăderea ușoară a degradării proteinei provine cel mai probabil din creșterea energiei celulare prin consumul de carbohidrați, care oprește degradarea proteinelor declanșată de enzima AMPK. AMPK este indicatorul de energie al celulei musculare care promovează distrugerea proteinelor în aminoacizi atunci când energia celulară este scăzută, astfel încât aminoacizii pot fi arși ulterior pentru a restabili energia celulară. În consecință, consumul de carbohidrați în timpul exercițiilor fizice ar trebui să atenueze distrugerea proteinelor musculare de către AMPK.

AMINOACIZII MĂRESC SINTEZA PROTEINELOR MUSCULARE

Deși consumul de carbohidrați influențează exclusiv scăderea ușoară a degradării proteinelor musculare și nu conduce la o creștere generală a proteinei musculare, ingestia de aminoacizi – în special leucina – imediat dupa antrenament îmbunătățește semnificativ sinteza proteinelor, în timp ce scade degradarea proteinelor – ducând la un echilibru pozitiv net.

Consumul de aminoacizi determină acumularea de proteine musculare, în principal prin activarea moleculei extrem de importante de sensibilizare a substanțelor nutritive mTOR, care activează în mod direct sinteza proteinelor musculare ca raspuns la consumul de aminoacizi. In plus, mTOR previne de asemenea distrugerea proteinelor musculare prin inhibarea influenței catabolice a AMPK asupra nivelurilor de proteine din interiorul celulei musculare.

Demonstrând importanța pe care consumul de aminoacizi o are asupra activității mTOR, un studiu  a stabilit ca ingerarea aminoacizilor esențiali la scurt timp dupa antrenament crește activitatea mTOR – conducând la o mai mare sinteză a proteinei musculare post-antrenament și scăderea degradării proteinelor pentru încă două ore, comparativ cu un grup care nu a fost hrănit cu aminoacizi esențiali.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută