Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Blockbusterele primăverii 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Blockbusterele primăverii 2018 Share Blockbusterele primăverii 2018


Alin Ludu Dumbravă

Din DEX: BLOCKBUSTER – un film sau o piesă de teatru ce a înregistrat un succes semnificativ la public.

Un sequel – PACIFIC RIM, al doilea sequel – DEADPOOL, un nou episod dintr-o franciză – AVENGERS, un reboot – TOMB RIDER, un spin off-la STAR WARS. Și un tentpole regizat de Spielberg cu potențial de sequel și franciză – READY PLAYER ONE. Dacă nu știți cuvintele acestea, mai greu să vă descurcați printre blockbustere.

Sezonul se termină cu (Han) „Solo: A Star Wars Story” pe 25 mai. Tradiția Star Wars a început cu primul film, care a avut premiera pe 25 mai, denumită azi ziua Star Wars, de curând franciza mutată la Disney are premierele în decembrie, dar acest film, de origine, are legătură directă cu primul Star Wars (Episodul IV, „A New Hope”), așa că e lansat în ziua magică SW!

Blockbusterele primăverii 2018

Noul „Tomb Rider” are premiera pe 16 martie. Alicia Wikander devine Lara Croft, eroina jocului video de megasucces din anii ‘90, și Warner Bros. și MGM speră să relanseze franciza într-o nouă serie de filme cu Wikander.

La „Pacific Rim” 2, la care Guilleremo Del Toro a preferat să rămână producător, noul regizor e Steven S. DeKnight, el vine din TV și are pe CV serialele „Daredevil” și „Angel”. Primul „Pacific Rim” (2013) a avut premiera în iulie, sezonul clasic de blockbustere de vară. Acum Universal a avut curajul să îl mute pe 23 martie.

„Ready Player One/Să înceapă jocul” este primul film al lui Steven Spielberg într-o carieră de peste 40 de ani, care are premiera în primăvară, pe 30 martie. Toate filmele sale au fost lansate vara sau toamna târziu, sau de Crăciun.

Pe vremuri, vara era perioada de filme mari de studio, cu buget și magnitudine, acum se începe din primăvară. S-a creat o fereastră pentru Valentine’s Day, cu seria Fifty Shades, și anul acesta noul sezon a început în luna februarie (16 feb.) cu „Black Panther” (Marvel), fulminant succes de public – și de critică!

Blockbusterele primăverii 2018

Anul trecut, în februarie, trei filme – „The Lego Batman Movie”, „Get Out/Fugi!” și „Fifty Shades Darker/Cincizeci de umbre întunecate” au avut în SUA încasări de peste 100 de milioane de dolari. „Get Out” a ajuns chiar până la Oscaruri. În martie a ieșit „Logan” (spin-off din X-Men) și „Kong: Skull Island/Kong: Insula Craniilor”, în mod normal filme de vară.

Ideea de a muta filme mari de studio în februarie/martie a început de câțiva ani, odată cu seriile „Fast and Furious/Furios și iute”, „Alice in Wonderland/Alice în Țara Minunilor” și „The Hunger Games/Jocurile foamei”, iar publicul a urmat graficul de lansare și a mers la cinema.

Acum doi ani, un film micuț de la Marvel și 20th Century Fox (micuț față de „Avengers” sau celelalte proiecte), „Deadpool”, a avut încasări de 783 milioane de dolari în întreaga lume, continuarea e acum mutată pe 18 mai! Înainte de asta, Marvel are „Avengers: Infinity War/Răzbunătorii: Războiul Infinitului”, cel de-al treilea film din serie și cel mai lung film Marvel de până acum (156 de minute!), acum completat și de „Black Panther” și de „Dr. Strange”, pe 27 aprilie! Dar „Deadpool” nu este o licență Marvel de distribuție, la fel ca „X-Men”, care se află încă la Fox.

Urmează al patrulea film Marvel de anul acesta, „Ant-Man 2/Ant-Man and the Wasp” în iulie și al cincilea în toamnă, „X-Men: Dark Phoenix”, pe 2 noiembrie.

Blockbusterele primăverii 2018

Se pare că Universul Marvel este cu adevărat Infinit, mai ales dacă fanii continua să vină în sala de cinema!

Articol preluat din revista Cinemap

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută