Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Fallen Arise și A Tear Beyond vor deschide concertul Nightwish

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fallen Arise și A Tear Beyond vor deschide concertul Nightwish Share Fallen Arise și A Tear Beyond vor deschide concertul Nightwish


Nightwish revin după 3 ani în România, vineri, pe 17 august, la ROMEXPO în aer liber pentru un concert memorabil! Showul face parte din turneul mondial “Decades” în care trupa sărbătorește 20 de ani de activitate și se va bucura de o producție de excepție!

În deschiderea finlandezilor vor urca pe scenă Fallen Arise din Grecia și A Tear Beyond din Italia.

Program

18:00 – Acces
18:40 – 19:10 – Fallen Arise (30′)
19:40 – 20:30 – A Tear Beyond  (50′)
21:00 – 23:00 – Nightwish
 
Nightwish este formația care nu mai are nevoie de nicio prezentare, după 20 de ani pe scena internațională a metalului, Nightwish și-a asigurat prezența în istoria muzicii. Cea mai de succes trupă nordică de metal, Nightwish vor ajunge la București pentru a oferi fanilor din România o călătorie prin întreaga discografie a grupului finlandez.  Cu 8 albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul și mastermind-ul Tuomas Holopainen, Nightwish a ajutat mult la popularizarea și dezvoltarea symphonic metalului precum și la așa numitelor female fronted metal bands. Trepatat albumele formației au ajuns în topurile din întreaga lume, cel mai recent, Endless Forms Most Beautiful primind discul de aur în țări precum Cehia, Germania sau Elveția și de două ori discul de platină în Finlanda.
 
Cel mai de succes album este însă Imaginaerum, care a ajuns pe locul 27 în Top Billboard 200. În plus a primit 5 discuri de aur și 3 de Platină. Dark Passion Play însă a primit 4 discuri de aur și 5 de Platină, intrând și el în Top 100 Billboard 200 Cu toate acestea, albumul care a primit cel mai rapid un disc de aur a fost Century Child care a reușit acest lucru la doar 2 ore de la lansare. În total au primit peste 60 de discuri de platină și aur, având 5 albume clasate pe locul 1 și 13 single-uri pe aceeași poziție. Dark Passion Play a fost al șaselea album al formației și este cel mai scump album produs de un artist sau un grup finlandez, Jukka Nevalainen declarând că în total, costurile au ajuns la aproximativ jumătate de milion de euro.  
 
În momentul de față, Nightwish înseamnă:
 
Tuomas Holopainen – keyboards, piano, synthesizers  
Emppu Vuorinen – guitars  
Jukka Nevalainen – drums, percussion (1997–2014; on hiatus)
Marco Hietala – bass, vocals  
Troy Donockley – uilleann pipes, tin whistle, low whistle, guitars, bouzouki, bodhrán, vocals
Floor Jansen – lead vocals  
Kai Hahto – drums (session/touring)

Fallen Arise

Vin din capital Greciei și au aproape un deceniu de activitate, timp în care au scos două albume și un EP. EP-ul ‘Eternal’ a fost lansat în 2011, urmat de albumul de debut doi ani mai tarziu, ‘Ethereal’. Cel mai recent disc a fost lansat în 2015 și se intitulează ‘Adeline’. Abordeaza ca stil symphonic metalul care s-a cristalizat de-a lungul timpului, conferind un sound aparte trupei. De-a lungul timpului, aceștia au împărțit scena cu formații precum Paradise Lost, Moonspell, Destruction, Katatonia sau Pain of Salvation.

În momentul de față, Fallen Arise înseamnă: Fiona Creaby – Voce, Vlassis K. – Voce, Gus – Clape, Giacomo Paradiso – Chitară, Paul Kull Culley – Bass, MariosK. – Tobe

A Tear Beyond

Originari din Vicenta, Italia, A Tear Beyond e o combinație muzicală de gothic și industrial. Cu 3 albume lansate în 10 ani de carieră, formația și-a cristalizat o filosofie proprie în spatele muzicii și a actului artistic propriu-zis. De-a lungul carierei au cântat alături de Fleshgod Apocalypse, At The Gades, Anthrax sau Enslaved.

A Tear Beyond înseamnă: Claude Arcano – Voce, Ian – Chitară, Undesc – Chitară, Canve – Bass, Phil – Clape, Skano – Tobe

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Biletele au urmatoarele prețuri:

– presale: 300 lei Cat A, 245 lei Cat B, 189 lei Cat C, 149 lei Cat D 

– la intrare: 320 lei cat A, 255 lei Cat B, 199 lei Cat C, 159 lei Cat D

Fallen Arise și A Tear Beyond vor deschide concertul Nightwish

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută