Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Insolație: cum recunoști semnele și măsuri de prim ajutor!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Insolație: cum recunoști semnele și măsuri de prim ajutor! Share Insolație: cum recunoști semnele și măsuri de prim ajutor!


Chiar dacă în primele două luni de vară am avut parte mai mult de ploaie decât de razele de soare, vremea se redresează în această lună, când sunt așteptate zile fierbinți cu temperaturi de 30+ grade Celsius.

Soarele e prietenul organismului fiindcă ne ajută să sintetizăm vitamina D, esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Așadar, nu trebuie să ne ferim de soare, însă trebuie să fim conștienți de efectele nocive pe care le poate avea dacă ne expunem în exces.

Insolația e rezultatul expunerii la temperaturi ridicate, eventual combinată cu activități fizice sau cu alte boli sistematice. Printre factorii care pot contribui la apariția insolației se numără: consumul insuficient de lichide necesare pentru termoreglare, consumul exagerat de alcool, tratamentele antihipertensive sau antidepresive.

Semnele care ar trebui să ne alarmeze sunt amețeala, somnolența, senzația de greață, dureri de cap, slăbiciune, tulburări de vedere. În cazul în care aceste simptome își fac prezența e obligatoriu să ne ferim de soare și să ne retragem într-o cameră răcoroasă, să stăm întinși cu picioarele ridicate deasupra nivelului inimii, să facem un duș răcoritor și să consumăm cât mai multă apă la temperatura camerei cu înghițituri mici.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută