Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cum să-ți pui pofta de dulce în cui în 3 pași!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum să-ți pui pofta de dulce în cui în 3 pași! Share Cum să-ți pui pofta de dulce în cui în 3 pași!


Mănânci aproape zlinic ciocolată, bomboane sau prăjituri și poftești la ceva dulce după fiecare masă? Vestea proastă e că s-ar putea să fii dependent de zahăr. Vestea bună e că poți scapă de ea, cu puțin efort.

Pofta de dulce nu are nicio legătură cu nevoile corpului. Pofta de dulce înseamnă o nevoie de calmare a minții și atunci creierul cere dulce pentru că acționează ca un anestezic și dă o stare de bine, liniștește.

(#1) În momentul în care apare pofta de dulce trebuie să te întrebi ce anume îți lipsește sau ce anume îți creează insatisfacție în acel moment. Consumi dulce pentru că ceva te nemulțumește, nu de foame. Un prim pas în lupta cu zahărul e să ai curaj să identifici cauzele care-ți stârnesc pofta de dulce și să încerci să le rezolvi.

(#2) Nu te avânta în a face schimbări radicale, de obicei ele sunt de bătaie scurtă pentru că îți obosesc creierul și organismul și te vor face să renunți. Cheia unui stil de viață sănătos pe termen lung e disciplina, moderația și controlul.

(#3) Înlocuiește zahărul cu alternative sănătoase, cum ar fi ștevia care are zero calorii. Consumă alimente care îți reduc substanțial pofta de dulce (broccoli, spanac, cereale integrale, nuci). Poți consuma, moderat, fructe în locul dulciurilor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută