NOU ÎN ORAȘ | Restaurantul Savart

 

Pe 8 iunie 2018 s-a deschis Savart, un restaurant fine dining cu influențe internaționale, situat într-o vilă cu grădină de pe str. George Enescu. Combinațiile de arome sunt surprinzătoare, iar ingredientele sunt culese cu mare atenție, respectându-se sezonalitatea și acordându-li-se întâietate producătorilor locali. Meniu este echilibrat, astfel încât să răspundă atât vegetarienilor, veganilor, pescatarienilor, cât și amatorilor de carne sau deserturi rafinate. De exemplu: „parfait de ficat de iepure, chutney de ceapă cu cabernet, ou posat, panko, beurre noisette și mesclun de salate” este un aperitiv căruia îi poți rezista cu greu, iar un fel principal ca „pieptul de rață lăcuit, dauphinois de cartofi dulci și cartofi violet, salată de spanac fraged, portocală și ceapă roșie, vinegretă cu flori de tei și dukkah (mix de semințe și nuci)” devine foarte tentant, ca să nu mai zicem de un desert cu tapioca, lapte de migdale, orez, fructe exotice, ghimbir și piper roșu.

Tot ce iese din bucătăria Savart este creat de la zero, din ingrediente 100% naturale, fără adaosuri chimice și fără semipreparate. „Creativitatea este o combinație între disciplină și joacă”, spune Chef Manuela Paraschivescu (co-proprietar Savart), care își pune în scenă propria viziune culinară cu ajutorul tehnicilor învățate la una dintre faimoasele școli franceze de gastronomie. Rezultatul este un meniu eclectic, cu o notă foarte personală și cu influențe din toată lumea.

Str. George Enescu nr. 2-4, tel. 0743 57 57 57, program L-D: 12:00-00:00, savart.ro