Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/02/2014
Arhiva Zile si Nopti

De Sfantul Valentin, florile sunt cel mai apreciat semn de iubire

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De Sfantul Valentin, florile sunt cel mai apreciat semn de iubire Share De Sfantul Valentin, florile sunt cel mai apreciat semn de iubire


Din Spania pana in Japonia si din America pana in Australia, **ziua de Sfantul Valentin** este marcata de diverse traditii care in esenta exprima acelasi lucru: modul in care doua persoane dragi isi arata iubirea una fata de cealalta. Nu este de mirare, astfel, ca cele mai multe din aceste obiceiuri inseamna cadouri schimbate de indragostiti, dulciuri si mai ales [flori oferite de Sfantul Valentin]( http://www.floridelux.ro/flori-sf-valentin-14-februarie)

In Danemarca exista obiceiul ca tinerii sa isi trimita flori albe presate, dar si un obicei ca tanarul indragostit sa trimita alesei inimii lui o scrisoare speciala numita gaekkebrev pe care o semneaza cu un numar de puncte egal cu numar literelor din numele lui. Daca fata ghiceste numele celui ce i-a trimis aceasta scrisoare, este rasplatita peste ceva timp cu un ou de Paste. In Spania se obisnuieste ca tinerii indragostiti sa schimbe cadouri simbolice, iar sotii sa ofere sotiilor **buchete de trandafiri**.

In Marea Britanie sunt obisnuite cadourile sub forma de forme de ciocolata, felicitari si bineinteles, **buchete de flori**. In Italia se obisnuia ca de **14 februarie** tinerii sa se stranga in gradini frumos ornate pentru a asculta muzica si pentru a citi poezii. In prezent se obisnuieste ca in aceasta zi sa fie anuntate logodnele dintre perechile ce si-au jurat iubire vesnica. Cadourile sub forma de dulciuri sunt in general cele mai cautate, iar pentru asta magazinele se pregatesc serios cu cateva zile inainte.

In Japonia, cel mai popular cadou pentru aceasta zi este ciocolata si mai ales ciocolata facuta in casa, dat fiind ca cea cumparata nu este considerata a fi un semn al iubirii adevarate. De altfel, in multe tari asiatice sunt sarbatorite 2 zile cu aceeasi semnificatie, 14 februarie cand femeia ofera un cadou barbatului si 14 martie cand barbatul intoarce acest cadou catre femeia de la care l-a primit.

Nu aveam cum sa nu adoptam si noi aceasta zi cu toate semnificatiile ei. Si cum nu este o zi traditionala in cultura romaneasca asa cum este **Dragobetele**, modul in care romanii privesc si marcheaza **14 februarie** este mai degraba influentat de ceea ce vedem la televizor sau citim din presa ca se intampla in alte tari.

Totusi, cadourile dulci si florile devin un obicei important de Sfantul Valentin, zi care deschide apetitul pentru primavara, pentru flori, pentru cadouri facute persoanei dragi.

Pentru a fi cat mai pregatit pentru aceasta zi este bine sa te gandesti din timp ce ai dori sa ii oferi persoanei dragi. Daca inca nu te-ai hotarat iti recomandam sa alegi [buchete de flori de la FlorideLux]( http://www.floridelux.ro/buchete-flori) din trandafiri, lalele roz sau irisi albastri, insotite de cutii speciale de ciocolata sau felicitari cu **livrare chiar de Sfantul Valentin, oriunde in tara**.

Powered by [SEO monitor]( http://www.agora.ro/stire/agentia-seo-monitor-revolutioneaza-industria-de-profil-cu-seo-monitor-app)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută